Zavřít reklamu

S informacemi okolo iPhonů 13 (Pro) se v posledních dnech roztrhnul pytel. Se svou troškou do mlýna navíc před pár minutami přispěchal i velmi známý a přesný leaker Sonny Dickson, kterému se podařily od výrobců příslušenství získat makety “třináctek” sloužící právě pro výrobu příslušenství pro tyto telefony – zejména pak pro kryty a tak podobně. Díky nim si tak můžeme letošní iPhony opět poměrně detailně prohlédnout. 

iPhone 13

Jak můžete vidět na fotce výše, “třináctky” se oproti iPhonům 12 přespříliš lišit nebudou. Největší změnou na jejich zádech bude v případě “levnějších” iPhonů 13 nasazení objektivů úhlopříčně namísto pod sebe, u všech letošních modelů pak dojde k celkovému zvětšení fotomodulu, k čemuž Apple sáhne zejména kvůli nasazení nového typu stabilizace. Řeč je konkrétně o stabilizaci posunem senzoru u širokoúhlého objektivu, kterou využil kalifornský gigant doposud jen u iPhonů 12 Pro Max. Letos jí však mají dostat pro širokoúhlé objektivy všechny modely. Za povšimnutí rovněž stojí matná černá záda iPhonu 13 Pro Max. Právě sytě černá známá například z iPhonů 5 se má totiž letos navrátit. 

Fotku přední strany maket sice leaker nezveřejnil, viděli bychom na ní však “jen” o poznání menší výřez v displeji, díky čemuž tak bude moci Apple lépe využít stavový řádek telefonů. Další viditelné změny bychom nicméně hledali u novinek marně. Těšit se u nich ale můžeme dále třeba na 120Hz obnovovací frekvenci displeje, Touch ID v displeji, výkonnější čipset nebo třeba větší baterii, díky které by měla nabobtnat výdrž. 

Dnes nejčtenější

.