Zavřít reklamu

Ačkoliv je nový iOS 11 venku už relativně dlouho, chybami se jenom hemží a mnoho uživatelů ho označuje spíše za nejapný vtip či další beta verzi, než za oficiální software. Apple si je však většiny problémů vědom a tvrdí, že se je snaží intenzivně ve svých aktualizacích vyřešit. To se mu sice daří, oprav má však před sebou ještě spousty.

Kdo má krátké prsty, zapláče 

Jednou z velmi oblíbených vychytávek jablečných telefonů je funkce dosažitelnosti, která uživatelům po určitém gestu posune obsah displeje do jeho spodní poloviny. Odpadnou tak nepříjemnosti, které mohou nastat například v případě, kdy máte krátké prsty a na horní část displeje nedosáhnete či svůj telefon zkrátka držíte špatně a manipulace s horní části displeje je pro vás nemožná. A právě tato oblíbená vychytávka též v iOS 11 nefunguje tak, jak by nejspíš měla.

reachability-250x444

Čtenář severu Macrumors upozornil ve svém mailu Craiga Federighiho, že dosažitelnost na horní sice částečně funguje, pokud však chcete vysunout notifikační centrum, které vyvoláte přejetím z horní lišty dolů, neexistuje po odemčení telefonu jiná možnost, než ho vysunout pěkně odshora. To však celý smysl dosažitelnosti zabíjí, protože se musíte i přes sjetou obrazovku natáhnout nahoru.

Craig si je však touto chybou podle všeho nějakou dobu vědom a na mail čtenáře odpověděl strohým “Opravíme to.” Vyřešení problému se tak dočkáme v některé z budoucích aktualizací.

Snad se tedy Applu podaří vychytat veškeré mušky. Zatím to však vypadá na poměrně náročný úkol, který bude trvat ještě hodně dlouho. Pokud jste však už na iOS 11 přešli, budete si muset celý “lov” protrpět společně s Applem. Ten totiž před pár dny možnost návratu na iOS 10.3.3 ukončil a své ovečky nechal plácat s problémovým iOS 11. Doufejme, že to však dlouho nepotrvá a my si iOS 11 nakonec zamilujeme.

iOS 11 preview FB

Dnes nejčtenější

.