Zavřít reklamu

Poté, co byl na letošní WWDC tento týden oficiálně oznámen příchod nové verze mobilního operačního systému od Applu iOS 11, se začínají objevovat zajímavé a někdy i nečekané novinky, týkající se jeho funkcí a novinek. Jednou z nich je podpora audio přehrávání souborů ve formátu FLAC. Výskyt této novinky ve vývojářské betaverzi iOS 11 naznačuje možnou širší kompatibilitu v oficiálním vydání.

Zmíněná možnost je v současné chvíli omezena jen na aplikace Files pro iPhone a iPad. Tento fakt ale může naznačovat možnou budoucí podporu souborů tohoto formátu v aplikaci Hudba, stejně jako v iTunes pro desktopové systémy, což je nezbytné pro automatickou synchronizaci souborů. Společnost Apple v Apple Music a iTunes Store (zatím) formát FLAC nepoužívá.

FLAC je bezztrátový audio formát, maximalizující kvalitu poslechu na úkor úložiště a šířky pásma. iOS a iTunes podporují formát Apple Lossless. Tento formát nabízí menší stopu, není ale tolik běžný.

iOS 11 FLAC
21594-24889-IMG_0084-l

Mezi další vylepšení, která přijdou spolu s iOS 11, patří kompletně přepracované Ovládací centrum, možnost provádění transakcí Apple Pay mezi osobami a vylepšení u iPadu typu drag & drop, dock ve stylu Macu nebo například jednodušší multitasking. Veřejná betaverze operačního systému iOS 11 pro testery z řad veřejnosti by měla být dostupná v průběhu tohoto měsíce. Oficiální verze pro všechny vyjde letos na podzim.

iOS 11 news FB

Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.