Zavřít reklamu

Pokud máte ve svém iPhonu nainstalovanou spoustu aplikací, které ve skutečnosti ani nevyužíváte, a tak zabírají zbytečné místo v paměti, potom se vám zalíbí nová funkce dostupná v systému iOS 11. Po aktualizaci systému můžete povolit funkci, která automaticky odinstaluje všechny aplikace, které už nepoužíváte.

Apple během keynote WWDC, která se odehrála v pondělí 5. Června, představil zbrusu nový systém iOS 11 se spoustou vychytávek a zajímavých funkcí. Jednou z nich je i funkce, se kterou uvolníte více místa v paměti svého zařízení, a to tím, že povolíte automatické odstraňování všech nepoužívaných aplikací.

Jedná se o funkci Offroad Unused Apps, která je ve výchozím nastavení zakázána. Povolit ji můžete v Nastavení, kde zvolíte sekci iTunes a App Store„Automaticky odstraní nepoužívané aplikace, ale uloží si vaše dokumenty a data,“ vysvětluje Apple. „Po opětovné instalaci aplikace, pokud ještě bude dostupná v App Store, se načtou vaše původní data.“

Zatím není jasné, po jaké době nepoužívání iOS aplikaci odstraní. Nicméně funkce je vhodná pro všechny uživatele, kteří si bezhlavě instalují aplikace, párkrát je spustí, a pak na ně zapomenou.

Aktuálně je iOS 11 dostupný pro vývojáře jako beta. Pro všechny uživatele vyjde systém až letos na podzim.

iOS 11 nepouzivane aplikace odstranit FB

Dnes nejčtenější

.