Zavřít reklamu

Děje se to prakticky každý rok. Poté, co Apple na podzim vypustí novou verzi mobilního operačního systému iOS, začne si plno uživatelů stěžovat na jeho chybovost. Některé roky je to lepší, jindy však zas naopak horší. iOS 11 je bohužel příklad té druhé možnosti. Krom chyb, mezi které patří nezobrazování ID volajícího či podobné nešvary nového iOS, si totiž obrovská část jablečných uživatelů stěžuje i na neskutečně nízkou výdrž baterie, která se s výdrží iOS 10 nedá srovnat.

Přiznám se, že i já jsem z výdrže baterky mého iPhonu rozčarován. Když jsem si po červnovém představení iOS 11 stahoval, abych si ho pořádně “osahal”, zdála se mi baterka každou novou betou lepší a lepší. Pak mě však počáteční nadšení přešlo a z telefonu se stala spíš pěkná cihlička, která nevydrží bez nakrmení dvakrát denně, což mi u telefonu, který člověk potřebuje využívat, zrovna moc nesedí. Přesto jsem si pořád myslel, že je to jen subjektivní dojem a baterie padá i kvůli tomu, že se v systému dějí nové procesy a funkce, které jsou náročnější a po jejich dokončení si baterka “sedne”. Chyba lávky.

Domněnky podloženy výzkumem

Na výdrž baterie u iOS 11 se totiž zaměřil i výzkum společnosti Wandera, který měl za úkol jediné – zjistit, jaký iOS je na tom ve skutečnosti lépe. A výsledek? Ten zřejmě nikoho, kdo přešel z iOS 10 na iOS 11 nepřekvapí. Z měření zhruba 50 000 uživatelů vzešel výsledek, který hovoří zcela jasně ve prospěch iOS 10. Ten totiž ukázal při měření zhruba dvakrát větší výdrž, než jeho o rok mladší kolega.

ios-battery-comp

Samozřejmě, podobné výsledky musíme brát lehce s rezervou a o čísla se příliš neopírat. Nicméně nám jasně naznačují, jak to tedy s výdrží nového iOSu ve skutečnosti je a že je nejvyšší čas, aby ho lidé z Cupertina vyřešili. Aktualizací 11.0.1 totož tyto potíže nepřestaly, takže nezbývá než věřit, že iOS 11.1 už problém zažehná. Pokud tomu tak nebude, jinak hezký iOS 11 bude mít opravdu nepěkný škraloup. A co vy, jak je na tom vaše zařízení s baterií po přechodu na iOS 11?

iOS 11 vs iOS 10 FB

Dnes nejčtenější

.