Zavřít reklamu

Po nesčetných konceptech připravovaného iPhonu 8 se začínají objevovat i koncepty příštího mobilního operačního systému od Applu iOS 11. V tom nejnovějším můžeme vidět například návrhy nového řešení oznámení na uzamčené obrazovce nebo nový způsob zobrazování nejrůznějších informací.

Zatímco každý rok vychází z dílen nadšenců nespočet více či méně vydařených konceptů příštího iPhonu, návrhy další verze operačního systému bývají spíše zanedbávány. Narazit na koncept designu uzamčené obrazovky je už skutečná vzácnost. To se ale tento týden změnilo.

V očekávání letošní WWDC blogger Matt Birchler připravil zajímavý seznam návrhů a tweaků uživatelského rozhraní pro uzamčenou obrazovku iPhonu, které by společnost Apple mohla snadno implementovat, aby příští verze jejího mobilního operačního systému byla ještě o něco více zajímavá a intuitivní.

Počínaje dostatečným množstvím volného místa na uzamčené obrazovce Birchler naznačuje, že by Apple mohl významně vylepšit uživatelskou zkušenost přidáním indikátoru počasí do levého horního rohu displeje. Podle Birchlera mají totiž lidé často tendenci sahat po svých telefonech, když chtějí získat aktuální informace o stavu počasí. Někteří majitelé iPhonů, kteří jsou počasím skutečně posedlí, by tuto drobnou, ale významnou změnu jistě uvítali, designérský tým společnosti Apple má však zajisté své pádné důvody, proč tento indikátor na uzamčenou obrazovku v iOS dosud neumístila. Birchler je však toho názoru, že spousta volného místa na uzamčené obrazovce může být snadno zaplněna personalizovanými indikátory informací nejrůznějšího charakteru, které se nemusí nutně omezovat pouze na informace o počasí.

Další věc, které Birchler věnoval ve svém návrhu pozornost, je způsob, jakým Apple ukazuje na uzamčené obrazovce oznámení. Ten současný považuje Birchler za zmatečný. V aktuální verzi iOS se oznámení zobrazují striktně v chronologickém pořadí, které někomu může ztěžovat přehled o aktualizacích. Jako alternativu blogger ukazuje nový způsob zobrazování oznámení, který je založený na druhu aplikace, odkud oznámení pochází. Součástí Birchlerova konceptu jsou takzvaná „chytrá oznámení“. Tato funkce umožňuje uživatelům dostávat upozornění na základě jejich aktuální lokace, času a aktivity.

iOS 11 concept FB

Zdroj: TheNextWeb

Dnes nejčtenější

.