Zavřít reklamu

Doby, kdy měla většina z nás doma sbírku všemožných filmů a seriálů na DVD, je už nenávratně pryč. Ano, samozřejmě ještě existují jedinci, kteří si rádi nějaký ten film z DVD pustí – přiznejme si ale, že je tento proces zbytečně složitý. V dnešní době už totiž existují streamovací služby, a to jak na hudbu, tak právě na různé pořady. Mezi jednu z největších streamovacích služeb, co se filmů a seriálů týče, patří bezesporu Netflix. Ten kromě webového rozhraní nabízí také aplikaci pro mobilní zařízení, včetně iPhonů a iPadů. Určitě už se vám někdy při sledování na jednom z těchto zařízení stalo, že jste se dotkli obrazovky, čímž došlo k ukončení režimu celé obrazovky, anebo k přeskočení epizody. Jak tuto šlamastyku jednoduše vyřešit se dozvíte v tomto článku.

Jak na iPhone při sledování Netflixu uzamknout obrazovku

Jestliže už se vám někdy stalo, že jste se při sledování Netflixu na iPhonu či iPadu dotkli obrazovky, čímž jste vyvolali nějakou nechtěnou akci, tak se vám bude líbit následující funkce, pomocí které můžete uzamknout obrazovku proti nechtěným klepnutím. Pro (de)aktivaci této funkce postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste si na vašem iPhonu či iPadu otevřeli aplikaci Netflix.
  • Po otevření se samozřejmě přihlaste a vyberte si váš profil, na který klepněte.
  • Jakmile tak učiníte, tak je nutné, abyste si našli váš oblíbený pořad.
  • Poté na nalezený pořad klepněte, čímž dojde k jeho spuštění.
  • Až budete chtít uzamknout obrazovku, tak na displej klepněte, čímž se otevřou ovládací prvky.
  • Ve spodní části po časovou osou je nyní nutné klepnout na možnost Lock.
  • Tímto dojde k uzamčení obrazovky, což vám je potvrzeno textem Screen Locked.

Nyní, kdykoliv se dotknete obrazovky, tak nedojde k provedení žádné akce, a to právě kvůli tomu, že jste obrazovku uzamknuli. V případě, že budete chtít pořad znova ovládat, tak je nutné, abyste dole uprostřed klepnuli na možnost Tap to Unlock. Jakmile na tuto možnost klepnete, tak se zobrazí tlačítko Unlock Screen s odemčeným zámkem. Klepnutím na tohle tlačítko dojde k opětovnému odemčení obrazovky. Nutno podotknout, že se tohle tlačítko zobrazí jen na krátkou dobu, aby opět došlo k minimalizaci případného omylného klepnutí.

Dnes nejčtenější

.