Zavřít reklamu

Apple v operačním systému iOS 17.2 představil dlouho očekávanou aplikaci Deník pro iPhone. Je zcela pochopitelné, že pokud jde o osobní deníkové zápisky, nikdo nestojí o to, aby se k nim dostal někdo nepovolaný. Proto si v dnešním článku ukážeme, jak na iPhonu s iOS 17.2 uzamknout deník před nezvanými čtenáři.

Společnost Apple v červnu 2023 na své konferenci WWDC oznámila, že do operačního systému iOS 17 přinese vlastní aplikaci pro psaní deníků. Nová nativní aplikace Journal se nakonec stala součástí operačního systému iOS 17.2, který je v současné době již ke stažení. Aplikace Deník společnosti Apple umožňuje zaznamenávat vaše každodenní myšlenky a činnosti a zahrnuje údaje, jako jsou fotografie, poslouchaná hudba, cvičení a další, a navíc navrhuje témata, o kterých můžete psát.

Při psaní osobních deníků je samozřejmě nejdůležitější soukromí a bezpečnost. Proto je aplikace Journal vybavena bezpečnostními funkcemi včetně šifrování a ochrany přístupovým kódem, které chrání váš deník před neoprávněným přístupem.
Jak na iPhonu s iOS 17.2 uzamknout deník

Pokud chcete na iPhonu s iOS 17.2 uzamknout deník, respektive příslušnou nativní aplikaci, postupujte podle následujícího návodu.

  • Na iPhonu spusťte Nastavení.
  • Zamiřte do sekce Deník.
  • Klepněte na Zamykat deník.
  • Zadejte kód.
  • Aktivujte položku Zamykat.
  • Klepněte na Požadovat kód a zadejte časový limit, po jehož uplynutí bude deník požadovat zadání kódu.

A je hotovo. Váš deník je nyní nepřístupný bez zadání přístupového kódu zařízení nebo použití Face ID či Touch ID, což vám zajistí klid při každém záznamu citlivých nebo osobních informací.

Dnes nejčtenější

.