Zavřít reklamu

Řady operačních systémů Applu zřejmě v dohledné době rozšíří další. Vyplývá to alespoň z celé řady kroků, které Apple v posledních měsících učinil a které podniká i nadále. Řeč je konkrétně o vypsání nové pracovní pozice pro práci na “homeOS” – tedy dosud nepředstaveném operačním systému.

Poprvé se Apple o homeOS zmínil v červnu před jeho vývojářskou konferencí WWDC, což vnímali mnozí fanoušci jako jasnou indícii představení tohoto systému právě na konferenci. Nakonec se tak však nestalo a na homeOS se pomalu zapomnělo. Nyní však Apple znovu pozici pro pracovníky s chutí podílet se na homeOS vypsal a znovu tak spekulace o tomto systému rozvířil. Ačkoliv inzerát jako takový už nic bližšího neprozrazuje, je velmi pravděpodobné, že homeOS bude operačním systémem pro HomePody, Apple TV a možná další produkty pro chytrou domácnost, které Apple podle spousty úniků chystá. A právě s ohledem na to, že bude “roztříštěn” na spoustu produktů nebude mít jednotný vizuál, ale bude provázán “jen” jednotlivými funkcemi. 

Ačkoliv se v tuto chvíli samozřejmě nedá s přesností říci, kdy přesně bychom se mohli premiéry homeOS dočkat, jako nejpravděpodobnější termín se jeví WWDC příští rok. Kdy jindy totiž podobný rebrand oznámit než právě na konferenci určené pro vývojáře, kterých se ve výsledku tato novinka dotkne nejvíce – tedy alespoň z hlediska úprav názvů OS v jejich aplikacích. Vše však samozřejmě ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.