Zavřít reklamu

Náš čtenář Martin nám zaslal jednu kuriozitku. Sice tady není poprvé, ale je alespoň vidět, že Apple problém stále neopravil. Martinova kamarádka restarovala iPhone a když znovu naběhl iOS, objevila se hláška, že je iPhone uzamčený a ať to zkusí znovu za 46 let, 4 týdny, 1 den a necelých 9 hodin.

Systém iOS je vytvořený z OS X a tudíž má unixové jádro (stejně jako například Linux, ze kterého je třeba i Android). Základní systémový čas UNIXu je 1.1.1970 a právě na toto datum se telefon od Applu záhadně restartoval. Občas se tak děje, když se iPhone nechá vybitý několik měsíců nebo když se ze zařízení vyjme baterie. Na problém před rokem narazil i herec Neil Patrick Harris (Barney Stinson ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku), kterému se stejným způsobem zablokoval iPad. Více o tom zde.

Aktualizováno: Podle informace, kterou jsme získali od technika z autorizovaného servisu, se jedná o problém způsobený neautorizovanou výměnou baterie. Špatně nainstalovaná baterie se totiž může na kratičký okamžik odpojit od základní desky, což samozřejmě způsobí restart telefonu a tím i zmíněný restart času. Ve většině případů postačí do iPhonu vložit SIM kartu bez PIN kódu a s aktivními mobilními daty, díky čemuž se telefon opět aktivuje. Pokud vám tento trik nepomůže, pak je potřeba navštívit autorizovaný servis.

iphone-je-uzamceny-zkuste-to-znovu-za-46-let
image1

Dnes nejčtenější

.