Zavřít reklamu

Uplynulá WWDC může být pro některé fanoušky Apple do jisté míry zklamáním. Zatímco v minulém roce na nás Apple vychlil na vývojářské konferenci nový iMac Pro, HomePod, 10,5” iPad Pro a upgradované iMacy a MacBooky, letošek se nesl téměř jen v duchu představení softwarových novinek. Záměrně však říkám téměř. I softwary nám totiž prozradily poměrně zajímavé věci, které by Apple nejspíš nejradši udržel ještě nějaký ten pátek pod pokličkou.

Změněné ovládání pro iPady, které nyní získalo prvky iPhonu X, naznačuje příchod iPadu Pro s Face ID. To však není to největší tajemství, které iOS 12 odhalil. Díky Google Analytics, což je portál pro analýzu návštěvnosti webových stránek, totiž již víme například i to, že Apple začal pomalu testovat chystaný iPhone X Plus. Záznamy o prohlížení z tohoto modelu se totiž objevily ve statistikách portálu BGR.

Koncept iPhone X Plus od Martina Hájka:

 

„Plusko“ je za dveřmi

Pracovníci Applu si na testovacích modelech prochází mimo jiné webové stránky a čas od času zabrousí i na ty věnované jejich zaměstnavateli či obecně technologiím. Tím však za sebou zanechají stopu, která lze bez větších problémů odhalit. V Analytics totiž lze dohledat opravdu spousta věcí včetně toho, jaký operační systém je na zařízení, ze kterého čtete zprávu, využíván či jaké rozlišení má displej, na kterém zrovna zpráva svítí. A právě díky rozlišení displeje je příchod iPhonu X Plus prakticky potvrzen. Mezi návštěvníky se totiž objevilo pár záhadných cizinců s rozlišením 496 x 896 bodů. Toho si samozřejmě redaktoři z BGR všimli a pomocí převodů vypočítali přesné rozlišení displeje v pixelech. A k jakému číslu se dostali?

Na konci února jsme vás informovali o tom, že by měl iPhone X Plus dostat působivé rozlišení 1242 x 2688 pixelů. A právě k tomuto číslu se dopočítali i kolegové z BGR. Samozřejmě tu existují drobné pochybnosti, jelikož je klidně možné, že je iPhone X Plus řešen trochu jinak než iPhone X, s ohledem na informace z předešlých měsíců se to však zdá vcelku nepravděpodobné. 

Podtrženo, sečteno – Apple začíná pomalu ale jistě s testováním prototypů iPhonu X Plus s obřím 6,5” OLED displejem, který nám představí již v září letošního roku. Testování je ale podle všeho na samotném začátku, jelikož je návštěv zaznamenaných zahraničními weby skutečně velmi málo. Postupem času se ale dá očekávat, že se intenzita zvýší a návštěvy testerů budou zaznamenávány daleko častěji. 

iPhone-X-Plus-concept-8

Dnes nejčtenější

.