Zavřít reklamu

Zatímco v minulosti byl Apple co se týče barev svých iPhonů vcelku konzervativní, loňským iPhonem XR tuto tradici rozbil. Dočkali jsme se totiž pro Apple netradičních barevných kabátků, které měly být jedním z hlavních prodejních taháků tohoto modelu. A jelikož se zřejmě tah s odvážnějšími barvami vydařil, Apple se jej chystá zopakovat letos. A nejen ten. 

Podle čerstvých informací se minimálně u jednoho z letošních iPhonů skutečně dočkáme zeleného kabátku, který v nabídce zřejmě jednu barevnou variantu nahradí. Stejně tak se můžeme těšit na novou úpravu zad, která mají být nově matná. Podle informací Bloombergu to však vypadá, že v nabídce zůstanou i modely s klasickými lesklými zády. Jejich příznivci tedy rozhodně smutnit nemusí – tedy alespoň částečně. Matné modely mají totiž nabízet zvýšenou odolnost proti roztříštění a zřejmě i poškrábání, zatímco odolnost u lesklých zad nejspíš zůstane zachována. Mnoho detailů o těchto novinkách ale prozatím k dispozici není. 

Dá se očekávat, že odvážnější barvy nasadí Apple opět u levnější řady 11 R, zatímco prémiové modely s OLED displeji budou nabízeny v klasické černé, bílé a zlaté variantě. Na druhou stranu, pokud se odvážnější barvy vloni osvědčily, nebylo by zřejmě příliš překvapivým, kdyby k trojici klasických barev u prémiové řady přibyla i jedna odvážnější – tedy klidně výše zmíněná zelená. Tu by ale mohl Apple do nabídky nasadit až po pár měsících, stejně jak byl zvyklý i u (PRODUCT)RED edice iPhonů 7 a 8. Správné načasování tohoto kroku může prodeje iPhonů velmi slušně rozpumpovat a udržovat je na vysokých hodnotách až do představení nové generace. Zda tomu tak však bude či nikoliv ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.