Zavřít reklamu

Všichni uživatelé používající nějaké zařízení od Applu vědí, jak je celý ekosystém provázaný. Všechna zařízení spolu skvěle komunikují a když se vše spojí ještě se skvělou odladěností, dlouhodobou podporou a dalšími skvělými faktory, těžko se přechází ke konkurenci. Jak se zdá, tento fakt je v současné době pravdivější, než byl kdykoliv předtím. Alespoň tedy co se iPhonů týče. Nově zveřejněná data ukazují, že naprostá většina současných majitelů iPhonů, si do roka koupí nový iPhone.

Konkrétněji se jedná o 92% dotázaných, kteří pozitivně odpověděli na otázku, zdali plánují v následujících 12 měsících nákup nového jablečného telefonu. S informacemi přišla společnost Morgan Stanley, která zpracovala průzkum, do kterého se zapojila tisícovka Američanů v dubnu letošního roku. Tzv. loyalty rate se oproti loňskému roku zvedl z 86% na 93%. Jedná se o stejnou (rekordní) hodnotu, kterou Apple zaznamenal v září 2015, tedy v době představení iPhonu 6S.

Je velmi pravděpodobné, že celá tato anketa byla ovlivněna napětím z nadcházející novinky, kterou by měl být „revoluční“ iPhone 8 (nebo iPhone X, Edition…). Je dost dobře možné, že právě na něj čekají větší zástupy fanoušků značky, než by bylo u nového modelu obvyklé. Na základě těchto, ale i jiných informací, včera Morgan Stanley zvedla předpoklad maximální hodnoty akcií Applu. A to ze 161 na 177 dolarů.

All iPhones FB

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.