Zavřít reklamu

Pomalu ale jistě se v posledních dnech začíná hovořit o nové verzi mobilního operačního systému iOS. Jeho 11. verze by se měla představit na červnovém WWDC a je tedy jasné, že během následujících měsíců budeme svědky postupného úniku nových informací. První střípky se objevily již minulý týden, zejména v souvislosti se službou FaceTime. V iOS 11 bychom se totiž měli konečně dočkat videokonferencí. Páteční zprávu si můžete přečíst zde. V návaznosti na ní se objevily také další informace, které nám skládačku zase o nějaký ten kousek doplní. 

Informace opět pochází z webu The Verifier, takže jejich pravost bude velmi těžko dohledatelná, ale třeba mají pravdu. Kromě skupinových video hovorů by se měl FaceTime v iOS 11 dočkat ještě dalších funkčních rozšíření. Apple se zřejmě inspiruje u Snapchatu a MSQRD a do FaceTime přidá různé filtry a podporu pro augmentovanou realitu.

Ve FaceTime by se také měla objevit funkce 3D skenování obličeje, ke které Applu pomůže akvizice společnosti Faceshift, jenž se odehrála v roce 2015. Společnost Faceshift se zaměřovala právě na skenování obličejů pro využití v IT. Aplikace FaceTime by tak měla nabobtnat o nové sociální funkce, což koreluje s myšlenkou Applu na zaměření se právě tímto směrem.

iOS 11 FB

Zdroj: BGR

 

Dnes nejčtenější

.