Zavřít reklamu

Ačkoliv letos Apple poprvé uvedl iPhone s novým OLED displejem, nikde není psáno, že musí být využívání těchto displejů v budoucích iPhonech pravidlem. Je sice pravda, že se o OLED displejích v budoucích iPhonech čile spekuluje, to se však podle nejnovějších zpráv může alespoň pro příští rok změnit. Apple totiž nakonec možná sáhne po něčem úplně jiném.

Podle informací, které získal web WSJ, to vypadá, že se v příštím roce dočkáme iPhonů s pokročilejšími LCD panely s kapalnými krystaly vyvinuté v Japonsku. Díky nim by se pak rámečky okolo displejů výrazně ztenčily a designově by se tak přiblížily ke klasickým OLED panelům.

Novinka umožňuje bezproblémové zakřivení

Velká výhoda nových LCD panelů je jejich možnost velkého zakřivení. Ta totiž nebyla u předchozí generace možná natolik, aby se skrze ní skryly viditelné části rámu. Japonská společnost, která novou generaci displejů vyrábí, však tvrdí, že není se zakřivováním nové generace žádný problém. Nejodvážnější odhady dokonce slibují, že by se mohl díky tomu rámeček zmenšit na méně než milimetr. Design iPhonu by tak dostal opravdu hezké vylepšení.

Uvidíme, s čím na nás Apple příští rok nakonec vyrukuje. Vzhledem k tomu, že se výroba iPhonů X výrazně opozdila i kvůli výrobě OLED panelů je však jasné, že se podobnému problému pokusí lidé z Cupertina vyhnout. Nové LCD displeje by tak mohly být alespoň na pár let velmi dobrou “přechodovou” alternativou, která uživatele naplno na OLED displeje připraví. Nechme se však překvapit, času je před námi opravdu mnoho a veškerá rozhodnutí Applu se mohou v sekundě změnit.

novy-lcd

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.