Zavřít reklamu

Zdá se, že testování letošních systémů nebylo tak detailní jako v předchozích letech. Prakticky ihned po vypuštění iOS 11 mezi veřejnost si řada uživatelů stěžuje na různé problémy od mizejících hodin na uzamčené obrazovce, přes slabou hlasitost horního reproduktoru pro volání až po žalostně špatnou výdrž baterie. Bohužel iOS 11 není jediný systém, který obsahuje chyby. Podobně je na tom i watchOS 4, s jehož příchodem přestaly zcela fungovat vibrace při zvonění budíku.

Právě buzení pomocí vibrací je snad jedna z nejužitečnějších vlastností Apple Watch. Pokud totiž stáváte dřív než vaše drahá polovička a nechcete ji/ho zbytečně budit, pak se necháte od jablečných hodinek probudit vibrací na zápěstí. S příchodem watchOS 4 ale tato funkce záhadně zmizela a někteří se dokonce domnívali, že šlo o záměr ze strany Applu. Naštěstí tomu tak ale není a jedná se „pouze“ o chybu, kterou lze trikem opravit.

Ačkoli se vám to bude zdát trochu zvláštní, problém s absencí vibrací lze vyřešit prostřednictvím aplikace Hodiny na iPhonu. V té stačí se stačí dole přepnout na sekci Budík a zde si vytvořit nový budík, kterému je potřeba aktivovat vibrace (při vytváření budíku klikněte na Zvuk, vyjeďte úplně nahoru, zvolte Vibrace a nastavte Upozornění (Výchozí)). Nový budík nastavte tak, aby zvonil například už za 10 minut.

Nyní se přesuňte na Apple Watch a i zde vytvořte nový budík, kterému musíte nastavit úplně stejný čas, jaký jste zvolili u budíku na iPhonu. Pak už jen stačí vyčkat, až oba budíky (na iPhonu i Apple Watch) naráz zazvoní. Vibrace by nyní při zvonění alarmu na Apple Watch už měly fungovat.

Následně už můžete původně vytvořený budík na iPhonu smazat. Pro jistotu si ještě ověřte, zda Apple Watch skutečně vibrují i u dalšího nastaveného alarmu, ale výše popsanou aktivací by už s nimi neměl být problém.

Apple-Watch-Alarm FB

Dnes nejčtenější

.