Zavřít reklamu

Nebojte, nejste sami, pokud máte v iPhonu nastavených 5 budíků, které vám ráno zvoní pět minut po sobě, abyste byli schopni vůbec vstát. Podobně se vykopává z postele naprostá většina. Jaká úleva pak nastane s příchodem prázdnin, kdy můžete všechny budíky nastavené na 6:00, 6:05, 6:10, 6:15 a 6:20 (nebo podobně) smazat. Abyste ale neztráceli ani minutu svého drahocenného volného času, tak si dnes ukážeme jednoduchý trik, jak všechny vytvořené budíky smazat najednou.

Za normálních okolností, pokud chcete v iOS smazat vytvořené budíky, tak musíte do aplikace Hodiny, dole přepnou na Budík, zde vlevo nahoře kliknout na Upravit, následně vlevo od budíku na červenou ikonu odebrání a poté vpravo na Smazat. Pokud se vám ale za celé to období, co iPhone vlastníte, nashromáždilo v telefonu třeba 15 budíků, pak může být výše uvedený a zdánlivě snadný postup poněkud zdlouhavý.

Naštěstí je možné smazat všechny najednou během tří vteřin, k čemuž vám poslouží Siri, které stačí jen přikázat „delete all my alarms“, následně volbu potvrdit a všechny budíky jsou rázem pryč. Zajímavostí je, že smazat všechny budíky skrze Siri je možné i při uzamčené obrazovce, aniž by bylo potřeba zadávat heslo nebo přikládat prst na Touch ID. Pokud tedy chcete, aby spolužák nebo kolega z práce ráno zaspal, není nic jednoduššího, než si od něho na pár vteřin vypůjčit iPhone a všechny budíky mu smazat. Pro všechny ostatní může předchozí věta naopak sloužit jako výstraha, aby se před spaním vždy ubezpečili, že budíky jsou na ráno připravené.

iPhone iOS alarms FB

Dnes nejčtenější

.