Zavřít reklamu

Jak na iPhonu změnit délku intervalu odložení budíku? Doba odložení budíku v iPhonu je pevně nastavena na devět minut. Apple nikdy oficiálně neprozradil, čím to je. Někteří tvrdí, že Apple tímto způsobem vzdává hold starým dobrým mechanickým hodinám, u kterých nastavení doby odložení budíku delší než 9 minut nebylo fyzicky možné. Další často citovaná teorie říká, že naše tělo se do hlubokého spánku dostane za 10 minut a proto společnost Apple pro pohodlí uživatelů neumožňuje upravovat dobu buzení.

Ať už je důvod jakýkoli, nic to nemění na tom, že se pro mnohé jedná o nepříjemné omezení. Naštěstí existuje několik řešení, která můžete použít, abyste měli vlastní dobu zdřímnutí. Jedná se i mírně krkolomné řešení, pokud se vám ale nechce v App Storu hledat aplikace, která by umožňovala individuální nastavení délky odložení buzení, budete se muset smířit s touto varian tou. Pokud vypnete funkci odložení budíku a nastavíte další budík po preferovaném počtu minut, který může být větší nebo menší než devět minut, budete si moci vytvořit vlastní budík pro odložení.

Jak na iPhonu změnit délku odložení budíku

Jak jsme již uvedli, na iPhonu bohužel neexistuje přímočaré řešení pro prodloužení nebo naopak zkrácení délky zdřímnutí. Alternativní cestou je tedy nastavení druhého budíku.

  • Na iPhonu spusťte nativní Hodiny.
  • Poté klepněte na tlačítko „+“ v pravém horním rohu a nastavte první budík. Pokud již máte nastavený budík, který chcete odložit, klepněte na dlaždici budíku a pokračujte. Tím se na obrazovce zobrazí překryvné okno.
  • Nastavte požadovaný čas buzení a poté deaktivujte položku Odložení.
  • Vpravo nahoře klepněte na Uložit.
  • Jakmile se vrátíte na hlavní obrazovku budíku, klepnutím na tlačítko + vytvořte nový budík.Nyní nastavte budík dopředu o počet minut, které si přejete zachovat jako dobu odložení – tedy pokud si přejete mít 15 minut času odložení a váš první budík je v 6:00, nastavte druhý budík na 6:15.

Nyní, když se spustí první budík, stačí klepnout na tlačítko pro zastavení a počkat, až se spustí druhý budík, protože bude fungovat jako doba odložení. V tomto případě můžete budík zastavit také stisknutím bočních tlačítek nebo tlačítek hlasitosti.

Dnes nejčtenější

.