Zavřít reklamu

Obecně se očekává, že na blížící se zářijové konferenci Apple představí tři nové telefony – iPhone 7s, iPhone 7s Plus a prémiový iPhone 8. Jsou však tyto názvy přesné? Podle nejnovějších informací od důvěryhodných zdrojů tomu tak není.

Před pár dny se v Berlíně uskutečnil veletrh IFA, který se jen hemží lidmi z technologické „brandže“. Naskýtá se tak jedinečná možnost dozvědět se věci, které byly doposud udržovány pod pokličkou. To se poštěstilo i redaktorům webu 9to5mac. Jejich zdroje jim totiž v Německu prozradily, že označení iPhonů 7s a 7s Plus je chybné. Podle jejich informací by se měly nové jablečné telefony jmenovat iPhone 8 a iPhone 8 Plus, prémiový model by pak měl nést název iPhone Edition.

Tyto informace potvrzuje i web iDropNews. I jeho informátoři mu totiž už před nějakým časem podobné informace potvrdili. Oba zdroje přitom tvrdí, že získaly své informace od lidí z dodavatelského řetězce, kteří se dostali do kontaktu s obaly na produkty, které byly novými názvy iPhonů popsané. S ohledem na dobu, která zbývá do zahájení prodejů, je verze s nápisy na obalech vcelku pravděpodobná. Zdroje těchto webů navíc patří mezi jedny z nejlepších.

Koncepty iPhonu 8 od Apple iDesigner:

 

Zřejmě nevyhnutelná cesta

Zrušení „eskové“ varianty je navíc vcelku pravděpodobné i z jednoho prostého důvodu. Nové iPhony by totiž měly přinést novinku v podobě bezdrátového nabíjení, ke kterému jsou potřebná skleněná záda. Ty by měly v „eskové“ verzi nahradit klasický hliník. To by však znamenalo opravdu znatelnou změnu v designu telefonu, která je však doposud u „eskových“ variant takřka zapovězená. Je tedy možné, že se Apple i kvůli tomuto rozhodl svou klasickou sérii „s“ přejmenovat a její číslo zvednout rovnou na 8.

Ačkoliv se zdají být tyto informace vcelku důvěryhodné a reálné, stále bychom je měli brát spíše s rezervou. Stoprocentní jistotu budeme mít totiž stejně až po představení všech iPhonů, které se bude konat už 12. září. Do té doby si můžeme být jisti tak maximálně datem a místem konání samotné konference.

iPhone 7s iPhone 7s Plus iPhone 8 FB

Dnes nejčtenější

.