Zavřít reklamu

iPhone 7 concept 5 iconPodle nové zprávy od čínské zpravodajské organizace Nikkei, Apple v současné době plánuje představit první v iPhone s OLED displejem už v roce 2017. V minulosti zde byly zvěsti, že Apple využije OLED technologii až v roce 2018 nebo 2019, ale dnešní zpráva tvrdí, že Apple je v předstihu a plánuje dodávat iPhone s OLED displejem již příští rok.

Apple údajně začal oslovovat poskytovatele displejů Samsung a LG v prosinci minulého roku, aby zvýšili produkci OLED displejů a zjistili, zda by bylo možné dosáhnout úrovně produkce dostatečně vysoké, aby Apple mohl představit iPhone s takovým displejem již v roce 2017, tvrdila agentura Reuters v té době. Apple je prý blízko dohody se Samsungem a LG na dodávkách displejů ve výší 12 miliard dolarů.

I když bylo v minulosti hlášeno, že Apple spáruje vydání iPhonu s OLED displejem spolu se zakřivenou konstrukcí, ale tato zpráva uvádí, že jelikož společnost hledá změnu displejů dříve než se očekávalo, vydání zakřiveného takového iPhonu se neočekává. Apple obecně mění pouze design svých zařízení každý druhý rok, což znamená, že v případě, že iPhone 7 se vydá tento rok, uvidíme hodně podobný iPhone 7S příští rok s nezměněným designem.

Úvaha Applu pro urychlení procesu nasazení OLED displejů, je oživit prodeje zařízení. Mnozí analytici v současné době tvrdí, že Apple dosáhl “vrcholového iPhonu” a tak společnost hledá způsoby, jak motivovat lidi k častější inovaci a k přechodu od konkurence.

Tuto zprávu berte s nadhledem. Často spolehlivý analytik Ming Chi Kuo z KGI tvrdil, že Apple nepřejde na OLED technologii nejméně do roku 2019.

iPhone 8 Edge

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.