Zavřít reklamu

Apple v září představí svůj první mobilní telefon, který nebude obsahovat klasický TFT LCD displej. iPhone 8 dostane OLED displej a po Apple Watch se tak stane druhým zařízením v nabídce, které tuto technologii využije. O implementaci OLED panelů se mluví již od loňského roku a Apple se tak tímto krokem zařadí mezi největší odběratele těchto typů displejů. Server DigiTimes zjistil, že Apple odebere 15% z celkové letošní produkce OLED panelů, čímž se zařadí na druhé místo.

Na prvním místě je zcela s přehledem Samsung, který se letos postará o odběr až 56% ze všech celosvětově vyrobených OLED panelů. Na druhém místě je s 15% Apple. O pomyslné zbytky z letošní produkce se podělí čínští výrobci Oppo (13%) a Vivo (10%) a další výrobci, kteří budou odebírat velmi malá množství.

Apple však na rozdíl od Samsungu potřebuje tyto panely pouze pro jeden model. Samsung nabízí s OLED displeji modelů hned několik. Tato nerovnováha by se měla postupně měnit jelikož se předpokládá, že v příštím roce Apple implementuje více OLED displejů do mezi svá zařízení. Letos to však bude jen iPhone 8 a to především z důvodu omezené výroby. Ta by se měla pořádně rozjet až v příštím roce. Proto více OLED zařízení uvidíme až za rok.

iPhone 8 OLED FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.