Zavřít reklamu

Server DigiTimes ve středu oznámil, že společnost Apple chce do roku 2019 přejít z LCD na OLED displeje. Nicméně přechod na OLED displej, který fanoušci očekávají u iPhone 8, bude vyžadovat přidání ještě jedné tenké vrstvy pro 3D Touch.

Tvůrci dotykových panelů General Interface Solution a TPK Holding mají údajně k dispozici miliony dolarů na rozšíření výroby další generace 3D dotykových panelů pro iPhone 8. Vzhledem k tomu, že je výrobní proces dotykové fólie s podporou 3D Touch složitější, zvýší se i výrobní náklady na jeden kus ze současných 9 dolarů na 15 dolarů.

Analytik společnosti KGI Securities Ming-Chi Kuo už kdysi odhadoval, že výrobní náklady na 3D Touch se zvýší až o 5 dolarů za kus. Podle něj by měl nový 3D Touch přinést hned několik výhod, jako například lepší citlivost a širší rozsah úrovní tlaku. Analytik také očekává, že cupertinská společnost u všech třech připravovaných modelů zavede technologii bezdrátového nabíjení.

Diskutuje se také o ceně iPhone 8, která by se měla vyšplhat nad tisíc dolarů. Vyšší cena je vykoupena řadou technologií, jako je zakřivený OLED displej, bezdrátové nabíjení, pokročilá rozšířená realita, nový způsob rozpoznávání obličeje a podobně.

Podle některých analytiků se iPhone 8 dostane do sériové výroby nejdříve v září, zatímco iPhone 7s a iPhone 7s Plus s LCD displejem by se mohly dostat do prodeje už v červenci.

iPhone-6s-3D-Touch-technology-001

Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.