Zavřít reklamu

Letos se dočkáme pouze jednoho iPhonu, který se bude chlubit zcela novým OLED panelem. Je ovšem velmi pravděpodobné, že to takto nezůstane na věky. Jakmile se začalo věřit tomu, že Apple opravdu s OLED displejem pro nový iPhone 8 přijde, ihned se začalo mluvit o tom, kdy se tato novinka přesune také do ostatních telefonů. Jak víme, iPhony 7S a 7S Plus dostanou klasický LED LCD displej, na který jsme doposud u iPhonů zvyklí.

Nové informace o adaptaci OLED panelů, pro ostatní iPhony, se začaly objevovat v zahraničních médiích. Podle nich tato technologie zcela vystřídá LED LCD až v roce 2019. Tedy o rok později, než se původně předpokládalo. V roce 2018 se má podíl těchto obrazovek zase o něco zvýšit, rok 2019 však má být tím, který dovrší konečný přechod na „novou“ zobrazovací technologii.

Informace přinesl korejský zahraniční server The Bell. Důvodů pro toto postupné zavádění je několik. Nejpalčivějším problémem týkající se tohoto přechodu, je omezená kapacita výroby. Proto se bude nový displej prodávat pouze v iPhonu 8, jelikož by se ho prostě nemohlo vyrábět natolik, aby výroba pokryla zájem o všechny modely z nabídky Applu. Maximální objem výroby by se měl však rok od roku zlepšovat. V roce 2019 by tak již neměl být problém pokrýt obrovské objednávky, které Apple výrobcům zadává.

iPhone OLED

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.