Zavřít reklamu

Stanou se OLED displeje standardem u všech high-endových Apple produktů? Zdá se, že ano! Poté, co nedávno dorazily na iPady Pro a doplnily tak Apple Watch či iPhony, se totiž nyní schyluje k jejich nasazení na MacBooky Pro. Stát by se tak navíc mělo již relativně brzy.

S informacemi o vývoji OLED displejů pro MacBooky Pro přišli před pár hodinami analytici ze společnosti Omdia. Jejich zdroje totiž tvrdí, že je velmi pravděpodobné, že Apple OLED displeje představí coby jednu z hlavních novinek MacBooků Pro v roce 2026, pravděpodobně pak v jeho druhé polovině. Oproti mini LED displejům, které MacBooky Pro nyní využívají, jsou totiž OLEDy podstatně kvalitnější z hlediska zobrazovacích schopností a zároveň jsou energeticky nenáročné. Díky tomu se tak jeví pro zařízení s bateriemi, mezi které patří i MacBooky Pro, jako velmi zajímavá volba. 

Nejen Pro modely

Velmi zajímavé je pak to, že Apple nechce dopřát luxus v podobě OLED displejů jen produktům řady Pro. Čím dál tím víc zdrojů se totiž shoduje na tom, že bychom se měli do pár let dočkat nasazení těchto displejů třeba i na iPady Air či mini. Do budoucna je tedy dost možné, že Apple na OLED displeje přejde kompletně u všech produktů, čímž by jim zajistil perfektní zobrazovací schopnosti v čele s dokonalou černou barvou. Podobné transformace jsou však samozřejmě během na dlouhou trať a zatímco MacBooky Pro mohou na OLEDy přejít skutečně již za necelé dva roky, třeba takové MacBooky Air či základní iPady mohou čekat podstatně déle. 

Dnes nejčtenější

.