Zavřít reklamu

Apple si na trhu s chytrými hodinkami drží prvenství. Prodává více inteligentních hodinek než kterákoliv jiná společnost v oboru. Pravděpodobně se v září dočkáme další generace, která by měla dostat nový design i nové funkce. Prozatím se o Apple Watch Series 3 neobjevilo příliš mnoho informací, ale něco přece jen z Cupertina uniklo. Shrnuli jsme vám, co všechno o nadcházející sérii Apple Watch víme.

Design: Jak budou Apple Watch vypadat?

Spekuluje se o tom, že Apple Watch se dočkají redesignu. Apple sice nepotvrdil, že by mohly mít kruhový tvar, ale už v minulosti se o tom mluvilo. Z hlediska estetiky by byl kulatý ciferník smysluplnější a stylovější. Záleží však na tom, zda chce Apple tak radikálně změnit vzhled.

Kulatý ciferník má na druhou stranu několik nevýhod. První nevýhodou je, že by se špatně zobrazoval obsah. Přece jen čtvercový či obdélníkový displej je pro zobrazování ikon přijatelnější. Další nevýhodou je, že většina elektronických součástek, zejména baterií, je určena do obdélníkového šasi.

Poslední informace však jednoznačně kulatý design vyvracejí a přiklání se ke klasickému obdélníkovému šasi. I ty se však mohou plést. Poslední slovo v této věci má jen a pouze Apple.

Koncept Apple Watch Series 3 s kulatým displejem:

Současné modely Apple Watch jsou k dostání v několika různých variantách. Základní jsou vyrobené z lehkého hliníku, ale pokud jste ochotni investovat více peněz, potom můžete sáhnout po nerezové či keramické variantě. V tuto chvíli si nejsme jisti, zda Apple představí s další generací i nové materiály a barvy. Kdo ví, třeba se vrátí zlatá edice.

Apple Watch Series 3 budou zřejmě ve dvou velikostech, stejně jako je tomu u současných modelů. Vodotěsné by měly být do hloubky 50 metrů, měly by mít také vyměnitelné náramky, které v případě redesignu hodinek asi nebudou kompatibilní s předchozími sériemi Apple Watch.

Vlastnosti: Co budou Apple Watch Series 3 umět?

Před nedávnem sám Tim Cook prozradil, že testuje monitor hladiny glukózy v krvi. Jedná se o zařízení, které by diabetik používal ke sledování hladiny cukru v krvi. Už dříve se mluvilo o tom, že Apple provádí výzkum v této oblasti, a spekulovalo se o tom, že pracuje na neinvazivním monitorovacím zařízení, které by mohlo spolupracovat s Apple Watch. Nicméně není jasné, zda uvedený monitor bude integrován do Apple Watch Series 3, nebo zda bude vložen do speciálního high-tech řemínku, který by se kupoval zvlášť.

Další koncept Apple Watch Series 3:

Chytré hodinky cupertinské společnosti by už mohly pracovat samostatně, protože budou obsahovat LTE pro mobilní připojení. Budete moct posílat zprávy, telefonovat, prohlížet si sociální sítě, aniž byste byli připojení k Wi-Fi anebo k mobilnímu internetu iPhonu. Apple Watch budou schopny se samy připojit k mobilnímu internetu.

V neposlední řadě se budou Apple Watch pyšnit i hardwarovými vylepšeními. O výkon se postará například rychlejší procesor.

Cena: Kolik budou Apple Watch stát a kdy se jich dočkáme?

Apple představil Apple Watch Series 2 v září loňského roku, a proto se předpokládá, že další generaci představí opět v září. Už příští měsíc by tak gigant z Cupertina měl uspořádat mediální událost, na které představí vedle hodinek i iPhone 7s, 7s Plus a 8 a Apple TV 5. Co se týká uvedení hodinek na trh, mohlo by to být několik týdnů po odhalení.

Cena? Apple Watch rozhodně nebudou levnou záležitostí. Jelikož druhá série začíná na 349 dolarech a může vyjít až na 1 299 dolarů, Series 3 nebude levnější.

Apple-Watch-3 concept FB

Dnes nejčtenější

.