Zavřít reklamu

Není tomu ani měsíc, co iPhone oslavil desáté narozeniny. A zatímco každý netrpělivě hltá každou zprávu o očekávaném iPhonu 8, jedna zajímavá informace by málem zapadla. Ukázalo se, že téměř dvě třetiny iPhonů prodaných za uplynulých deset let jsou stále mezi lidmi.

Apple se v březnu nezapomněl pochlubit, a tak víme, že celkový počet prodaných iPhonů činí neuvěřitelných 1,163 miliardy kusů. Obchodní analytik společnosti Newzoo ve své studii tvrdí, že 62,6 % z nich se letos v dubnu stále používalo. Znamená to, že 728 milionů uživatelů se dosud nechtělo vzdát svého starého iPhonu.

Ze studie firmy Newzoo dále vyplývá, že 25 % všech smartphonů na světě bylo v dubnu od Applu, a to navzdory tomu, že cupertinská společnost v současné době ovládá asi „jen“ 15 % trhu.

Pletl by se ten, kdo by si myslel, že nejvíc iPhonů je ve Spojených státech. Jablečnou velmocí je v tomto ohledu Čína, kde je momentálně aktivních 228 milionů iPhonů. Amerika se svými 120 miliony je sice na druhém místě, rozdíl je však docela propastný.

Nejpoužívanějším modelem je iPhone 6, jenž si ukousl 21 % z celkového počtu. Hned v závěsu je iPhone 6s (18 %), iPhone 7 (11 %), iPhone 6 Plus (9 %) a velkou pětku uzavířá iPhone 6s Plus (8 %).

 

all-iphones-fb

Dnes nejčtenější

.