Zavřít reklamu

Nástroj s názvem iBus umožňuje majitelům Apple Watch propojit s iTunes na Macu a provést s jeho pomocí kompletní restore. Jeho tvůrci tvrdí, že jde o vůbec první pomůcku tohoto typu.

Přestože se liší od oficiálního zařízení, které pro restory Apple Watch používá cupertinská firma, výsledky jeho užití by měly být stejné. Pomocí iBusu budou Apple Watch komunikovat s iTunes, odkud je lze uvést do módu DFU, jehož prostřednictvím lze do zařízení nahrát starší verzi operačního systému watchOS.

Jak uvidíte ve videu níže, které proces ukazuje krok za krokem, do DFU módu se dostanete tak, že na 10 vteřin podržíte postranní tlačítko a korunku. Tlačítko je pak zapotřebí pustit, nadále však držet korunku. Tohle všechno proběhne, zatímco jsou hodinky připojeny k Macu přes iBus a Lightning kabel. iTunes poznají, že jsou Apple Watch v DFU režimu, a vyzvou vás, abyste vybrali soubor IPSW k restoru.

Největším zádrhelem s prováděním restoru touto cestou je fakt, že Apple IPSW soubory k Apple Watch nedává veřejně k dispozici v plné šíři. Jsou ale nezbytné, a tak nezbývá nic jiného než si je opatřit z jiných zdrojů, třeba z těch uvedených v popisku videa níže.

iBus je k dostání ve dvou variantách – verze S1 funguje s prvními Apple Watch a modely Series 1, verze S2 je určena modelům Series 2. Cena činí 100 dolarů (2 300 korun), respektive 120 dolarů (2 800 korun).

Podívejte se na podrobný návod, jak restore jablečných hodinek pomocí iBusu provést:

apple-watch-restore-fb

Dnes nejčtenější

.