Zavřít reklamu

Apple aktualizoval webovou stránku s novinkami pro vývojáře, aby jim připomněl, že aplikace na macOS a iOS musí být postaveny na 64bitové architektuře. Apple od června 2015 požaduje, aby všechny nové aplikace a aktualizace aplikací pro iOS byly v 64bitové verzi. Postupně začal odstraňovat 32bitové aplikace, přičemž plánuje přestat je úplně podporovat s příchodem iOS 11.

Apple sice už několik let prosazuje 64bitovou architekturu, nicméně stále existují starší aplikace pro iOS, které nebyly od roku 2015 aktualizovány, ale jsou stále používány. Pokud se pokusíte spustit 32bitovou aplikaci v iOS 11, nespustí se, namísto toho se vám zobrazí vyskakovací okno s upozorněním, že vývojář musí vydat aktualizaci, aby aplikace fungovala na iOS 11.

„Připomínáme, že nové aplikace a aktualizace pro systém iOS odeslané do App Storu musí být 64bitové. Podpora 32bitových aplikací není v systému iOS 11 k dispozici, a tak všechny 32bitové aplikace, které byly do zařízení nainstalovány dříve, se nebudou dát spustit. Pokud není v App Store aktualizace na 64bitovou verzi, doporučujeme vám aktualizaci vydat, aby mohli uživatelé aplikaci spouštět i v iOS 11, který si na podzim nainstalují stovky milionů zákazníků,“ uvádí Apple.

Už na keynote WWDC 2017 cupertinská společnost seznámila veřejnost se svými plány postupně odstraňovat 32bitové aplikace i z Mac App Storu. Počínaje lednem 2018 bude Apple vyžadovat, aby všechny aplikace přicházející do Mac App Storu byly v 64 bitech. Ostatní aplikace, které už momentálně v Mac App Storu jsou, musí vydat aktualizaci na 64bitoou verzi do června 2018.

Apple koncového uživatele i vývojáře dostatečně upozornil na to, že přestává podporovat 32bitové aplikace, stejně tak chce upozorňovat i vývojáře a uživatele aplikací pro macOS.

Apple vedle těchto informací také zveřejnil přepis videí z WWDC 2017, a tak můžete snadno najít konkrétní informace z této události.

32bitappsios11-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.