Zavřít reklamu

Apple je jedna z mála společností, která se snaží co nejvíce dbát na zdraví svých uživatelů. Nejlépe vám dokáží se sledováním zdraví a aktivity pomoci Apple Watch, nutno ale zmínit, že v iOS 16 už dochází ke sledování určitých aktivit i bez jablečných hodinek, což je rozhodně skvělé zpráva. Co se pak týče zdraví uživatele, tak veškeré funkce a možnosti lze najít v nativní aplikaci Zdraví, která je velmi propracovaná, jednoduchá a shromažďuje veškeré zdravotní informace, a to nejen z iPhonu či Apple Watch, ale i z jiných podporovaných zařízení a aplikací.

iOS 16: Jak do Zdraví přidat léky s připomínkami užití

Pokud Zdraví využíváte, tak pro vás mám skvělou zprávu – v iOS 16 se totiž dočkalo skvělého vylepšení. Konkrétně si v této aplikaci můžete zaznamenat veškeré léky, které musíte brát. Při procesu přidávání léku si jednoduše nastavíte jeho název (či přezdívku), zvolíte si, v jaké dny a časy lék užíváte, nastavíte si jeho ikonu pro jednodušší rozpoznání a další. Postup pro přidání léku do aplikace Zdraví je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Zdraví.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přesuňte do sekce Prohlížení.
  • Tímto se vám zobrazí seznam všech kategorií, kde najděte a rozklikněte Léky.
  • Následně už jen stačí klepnout na tlačítko Přidat lék a vyplnit veškeré údaje.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné do aplikace Zdraví v iOS 16 přidat léky. Jakmile takto první lék přidáte, tak další přidáte klepnutím na řádek Přidat lék, který se nachází níže, a poté projdete stejným průvodcem. Po přidání léků vás pak iPhone bude v určité dny a hodiny upozorňovat na to, abyste si lék užili. Po užití pak lze konkrétní dávku léku označit jakožto užitou, abyste měli přehled. Součástí sekce Léky jsou pak samozřejmě také různé grafy a informace, díky kterým zjistíte, zdali na léky nezapomínáte apod. Myslím si, že tato funkce je opravdu skvělá a propracovaná a všichni ti, kteří berou více různých léků v různé dny a čas, ji rozhodně využijí a nebudou zapomínat.

Dnes nejčtenější

.