Zavřít reklamu

Apple minulý týden zveřejnil své výsledky hospodaření za druhé fiskální období letošního roku. Během následujícího konferenčního hovoru Tim Cook uvedl, že příjmy z prodeje Maců trhly nový rekord, a to zejména kvůli silné poptávce po nejnovějším MacBooku Pro s Touch Barem, který vyšel v říjnu 2016.

„V průběhu čtvrtletí jsme měli skvělé výsledky, co se týká prodeje Maců. Tržby vzrostly o 14 procent na nový rekord a my jsme získali podíl na trhu díky silné poptávce po nových MacBoocích Pro. Náš Mac byznys přinesl v příjmech za poslední čtyři čtvrtletí 25 miliard dolarů.“ V tomto čtvrtletí Apple prodal 4,2 milionů Maců s tržbou 5,8 miliard dolarů, což je o 14 procent více než ve stejném čtvrtletí loňského roku, kdy byly tržby z Maců 5,1 miliard dolarů.

Cupertinská společnost rekordu dosáhla i přes nedostatečnou aktualizaci hardwaru pro MacBook, MacBook Air, iMac, Mac Pro a Mac mini. V roce 2016 se výraznější aktualizace dočkal MacBook Pro, ale také se změnila ještě základní konfigurace 13palcového MacBooku Air na 8GB RAM z původní 4GB RAM. Po vydání čelil MacBook Pro kritice, přičemž někteří profesionální uživatelé byli zklamaní z životnosti baterie i z grafických problémů, které nakonec vyřešila aktualizace softwaru.

Apple oznámil, že pracuje na novém profesionálním modelu iMacu, který by měl být představen ještě v letošním roce. A také prozradil, že pracuje na modulárním Macu Pro.

Koncept modulárního Macu Pro:

Analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities uvedl, že se nové 13palcové a 15palcové MacBooky Pro s rychlejšími procesory Kaby Lake začnou sériově vyrábět už během června. Uvedl také, že 12palcový MacBook by se měl začít vyrábět na jaře a že některé high-end modely by mohly mít 16GB paměť RAM. Analytik také zmínil, že 15palcový MacBook bude disponovat 32GB pamětí RAM a že se začne sériově vyrábět na začátku čtvrtého čtvrtletí, které začíná v září. Řekl, že se bude jednat o výrazně přepracovaný produkt, a věří, že uspokojí i high-end uživatele.

„Budeme v budoucnu investovat agresivně. Jsme nadšeni z toho, že můžeme na pódiu představit inovace,“ řekl Tim Cook.

macbook-pro-fb-ultralinx

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.