Zavřít reklamu

Spousta uživatelů si stěžuje, že MacBook Pro nedisponuje dobíjecím konektorem MagSafe. Ten slouží k bezpečnému odpojení kabelu, například když o kabel někdo zakopne. Cupertinská společnost se však rozhodla od Retina MacBooku přejít na konektor USB-C, u něhož není možné takovou technologii implementovat. Nyní ale získala další patent, podle něhož by se mohl MagSafe vrátit do další generace jablíčkových laptopů, tentokrát v podobě adaptéru.

Apple si patentoval mechanismus, který funguje jako přechodka z MagSafe na USB-C. Pokud jste o něčem podobném už slyšeli, je to možné, protože na trhu je k dostání kabel Griffin BreakSafe fungující na stejném principu.

Speciální přechodka od Applu by měla být dokonalejší než řešení od společnosti Griffin. Fungovala by tak, že by se adaptér zapojil do klasického rozhraní v MacBooku. Do něj by se potom zapojila nabíječka s bezpečnostním konektorem MagSafe. Jakmile by někdo o nabíjecí kabel zakopl, potom by se odpojil MagSafe od adaptéru a adaptér by zůstal nadále připojený v USB-C konektoru notebooku.

Stejně jako u všech patentů společnosti Apple, tak ani u tohoto patentu není možné říct, pro jaký druh výrobků bude tato technologie použita. S velkou pravděpodobností se použije u MacBooků. Ale co si budeme povídat, úplně nejideálnějším řešením by byl nějaký magnetický kabel přímo do konektoru USB-C.

magsafe usb-c fb
MagSafe MacBook Pro FB

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.