Zavřít reklamu

Když Steve Jobs v roce 2006 společně s Macbookem Pro představil MagSafe, nikoho v té době asi nenapadlo, že Apple se tohoto geniálního konektoru o deset let později zbaví. Nicméně s příchodem nových MacBooků Pro a USB-C/Thunderbolt 3 portů zmizel i MagSafe, s čímž se Apple fanoušci nechtějí moc smířit. Proto existuje už několik náhrad do USB-C, například tato od Griffinu, ale všechny jsou tak trochu neergonomické, mnohdy nejsou oboustranné a hlavně nabízejí jen nabíjení, nikoli přenos dat, čímž si tak zbytečně zabijete jeden USB-C port. Společnost Branch se proto rozhodla přijít se skutečnou náhradou.

Jejich produkt MagNeo je totiž první magnetický USB-C konektor, tudíž se i stává nejlepší náhradou za MagSafe. Ten sice neuměl přenášet data, ale pokud se s magnetickým konektorem nechcete rozloučit a sáhnete po nějaké ze zmíněných náhrad, tak si na takovém 12″ Retina MacBooku obsadíte jeden jediný USB-C port právě napájecím magnetickým konektorem a když chcete přenášet přes kabel i data, tak jej musíte zase odpojovat. MagNeo na to jde jinak, dokáže totiž přes magnetický konektor jak MacBook (nebo jiné zařízení s USB-C) nabíjet, tak z/do něho přenášet data.

MagNeo zvládá nabíjení až do 100W, přenášet data rychlostí až 10GB/s a připojit monitor s 5K rozlišením. Navíc je menší než jeho „konkurence“ od Griffinu a hlavně také oboustranný, tedy stejně jako MagSafe nebo USB-C. Ve skutečnosti se jedná jen o malý konektor složený ze dvou částí, ke kterému připojíte svůj USB-C datový kabel, který druhou stranou připojíte například k monitoru, docku nebo k čemukoli budete potřebovat.

Společnost Branch 19. ledna 2017 dokonce představila nový design svého MagNeo konektoru. Ten je tenčí, bez loga, hezčí a dostupný ve více barevných variantách. Rozdíl mezi starou a novou variantou můžete vidět na první snímku v galerii výše. Pokud máte o MagNeo zájem, pak si jej můžete za 37 dolarů (cca 945 Kč) objednat na stránkách Indiegoogo. Na dalších 12 dolarů (cca 303 Kč) vás vyjde doprava do České republiky nebo na Slovensko (po USA je zdarma). První kousky nového konektoru by se měly k zákazníkům dostat během února.

https://youtu.be/4sBsbS0ss1s

Branch MagNeo MagSafe USB-C 1

Dnes nejčtenější

.