Zavřít reklamu

Podle analytické společnosti App Annie má App Store stále výrazný náskok před Google Play, co se týká příjmů. Nicméně pokud se k příjmům Google Play připočítají ještě příjmy z platforem třetích stran, potom by se měl Google během letošního roku dostat před Apple.

„App Store by měl zůstat nejlukrativnějším obchodem s aplikacemi a spotřebitelé by v něm měli v roce 2021 utratit 60 miliard dolarů. Nicméně pokud by se sečetly útraty uživatelů na Google Play a na platformách třetích stran prodávajících Android aplikace, potom by v letošním roce měl Google získat dominantní postavení na trhu, co se aplikací týká“ uvádí App Annie.

revenue-2021-app-economy-1

Třetí strany prodávající Android aplikace v loňském roce vynesly společnosti Google 10 miliard dolarů, přičemž App Annie očekává, že tento rok se tyto tržby zdvojnásobí na 20 miliard dolarů. A v roce 2021 by to mělo být už 36 miliard dolarů. Jedná se o platformy třetích stran, jako jsou Tencent, Baidu, Xiaomi a Huawei. Hlavním důvodem, proč rostou příjmy z aplikací na platformách třetích stran, je, že tyto platformy jsou v Číně a na rozvíjejících se trzích jako Mexiko, Brazílie či Indonésie stále oblíbenější.

V loňském roce spotřebitelé utratili asi 27 miliard dolarů za aplikace ve všech Android obchodech, zatímco v App Store utratili 34 miliard dolarů. A podle prognóz analytické společnosti by se to mělo pořadí letos obrátit.

app-store-fb

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.