Zavřít reklamu

iPhone 7 má v podstatě vše, co byste od dnešního špičkového smartphonu čekali. Nechybí mu v podstatě nejvýkonnější procesor, dostatek RAM, kvalitní fotoaparát, duální reproduktory a dokonce ani voděodolnost. I tak mu ale k dokonalosti přeci jen něco chybí a tím je rychlé a pak bezdrátové nabíjení. Rychlé nabíjení můžete vyřešit silnějším adaptérem pro iPad, ale s bezdrátovým nabíjením už je to o něco složitější. Nicméně i tak existují způsoby, jak jej k iPhonu přidat.

Pokud se vyhneme všem opravdu tlustým krytům a přesuneme se rovnou k té vůbec nejméně nápadné variantě, jak bezdrátové nabíjení získat, tak nám může padnout do oka řešení od Laniakea. Jedná se o tenoučkou podložku s Lightning konektorem, který zastrčíte do jediného zbývajícího portu na iPhonu a podložku schováte pod obal. Pak už jen stačí iPhone položit na dodanou indukční podložku a iPhone se bezdrátově nabíjí.

Samozřejmě by bylo správné slovo bezdrátové dát do uvozovek, protože podložku je beztak potřeba připojit do Lightning konektoru, kam byste připojili i normální kabel při běžném nabíjení. Na iPhonu 7 navíc nastává i ten problém, že nemáte kam připojit Lightning sluchátka, ale pokud i tak už používáte sluchátka bezdrátová, pak není co řešit.

Jak už bylo zmíněno výše, podložku lze schovat pod obal, který stejně drtivá většina uživatelů na svůj iPhone nasadí ihned po zakoupení, ovšem zde nastává problém. Podložku totiž není možné schovat pod jakýkoli kryt, ale musí být skutečně vyhovující. Lewis z Unbox Therapy se proto rozhodl bezdrátový set Laniakea pro iPhone otestovat a nejlépe fungoval s obalem Liquid Armor od Spigen. Použít ale můžete jakýkoli obal se stejnou nebo menší tloušťkou.

Samotný set pro bezdrátové nabíjení iPhonu naleznete zde za 14,77 britský liber, což je nějakých 444 Kč. Poštovné do České republiky vyjde na další 5.64 liber. Dohromady tedy podle samotného Amazonu zaplatíte 655 Kč. S daní nebo clem si není potřeba lámat hlavu, protože Velká Británie je v EU (alespoň prozatím). Balíček by měl dorazit k vám domů přibližně do dvou týdnů.

Podobné a výrazně levnější alternativy naleznete i na eBay. Je však otázkou, jak spolehlivě budou fungovat a jestli bude možné iPhone bezdrátově dobíjet i skrze obal.

iphone-7-wireless-charging-fb

Dnes nejčtenější

.