Zavřít reklamu

Společnost Powermat zabývající se vývojem bezdrátové technologie hrála klíčovou roli při vývoji technologie pro bezdrátové nabíjení. Elad Dubzinski, CEO společnosti Powermat, ve svém prohlášení o jmenování předsedy představenstva uvedl, že bezdrátové nabíjení se stane u dalšího iPhonu standardním prvkem.

Prohlášení se dotýkalo zejména přijetí bezdrátové technologie, která se v posledních letech stala trendem, přičemž Elad Dubzinski v něm uvedl: „Podle nedávné zprávy Applu, bezdrátové nabíjení se stane standardním prvkem u příštího iPhonu, a tak jsme konečně na prahu osvojení mainstreamu.“

I když se Elad Dubzinski v prohlášení odkazuje na jakousi zprávu Applu, je velice nepravděpodobné, že by dostal nějaké informace přímo od Applu. Cupertinská společnost si zakládá na tom, aby vývoj a výroba produktů probíhala tajně a aby se na povrch nedostaly žádné informace. Se vší pravděpodobností se CEO firmy Powermat odkazuje pouze na zvěsti a předpovědi analytiků. Z prohlášení je zřejmé, že je silně přesvědčen o tom, že Apple zavede bezdrátové nabíjení u všech třech očekávaných modelů, které se mají objevit na trhu v září tohoto roku. Pokud tomu tak bude, nejspíše nebude bezdrátová nabíječka součástí balení, ale spotřebitelé si ji budou muset dokoupit jako samostatné příslušenství.

Apple se začátkem tohoto roku připojil ke konsorciu Wirelless Power Consortium (Qi) stojícím za standardem bezdrátového nabíjení. Pouze tím rozpoutal diskuzi o tom, zda se u nadcházejícího iPhonu objeví bezdrátové nabíjení či nikoliv. Apple už využívá bezdrátovou technologii Qi u Apple Watch, ale upravil standard tak, aby nebyl kompatibilní s jinými existujícími nabíječkami Qi na trhu. Zůstává otázkou, zda něco podobného plánuje i u nových iPhonů.

iPhone-8-wireless charging concept FB

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.