Zavřít reklamu

V souvislosti s nadcházejícím iPhonem 8 se v posledních týdnech nejčastěji probírá přítomnost bezdrátového nabíjení, resp. jeho finální provedení. Informací je opravdu hodně, navíc každý tvrdí něco trochu jiného, takže je ve finále poměrně obtížné si udělat nějaký přesný obrázek o tom, co můžeme od Applu očekávat, co se bezdrátového nabíjení týče. Tuto obrovskou vlnu spekulací by mohla trochu narušit včera zveřejněná zpráva o tom, že se Apple připojuje do technologického konzorcia stojícím za „Qi“ standardem, řešícím právě bezdrátové nabíjení. S informacemi přišla společnost IHS Technology.

Apple je na webu Wirelesspowerconsortium.com uváděn jako partner v posledních několika týdnech. Členové tohoto konzorcia se zavazují k tomu, že budou otevřeně podporovat vývoj standardu Qi pro bezdrátové nabíjení techniky. Apple se tak zařadil mezi zhruba 200 společností, které jsou členy v této skupině. Patří mezi ně například Samsung, LG, HTC, Qualcomm, Verizon, AirCharge, Dell, Canon, Sony, Toshiba, Texas Instruments, Philips, Panasonic, Bosch, Nokia, Huawei a mnoho dalších.

Qi standard je nejrozšířenějším řešením v oblasti bezdrátového nabíjení. Technologie kryté tímto standardem využívá obrovská část výrobců, kteří bezdrátové nabíjení ve svých produktech nabízí. Qi podporuje také technologii Quick Charge, která umožňuje velmi rychlé nabití bateriového článku.

Členství Applu v tomto konzorciu může napovědět, jakým způsobem se Apple vydá, v případě bezdrátového nabíjení v iPhonu 8. Zatím to vypadá, že bude vyřešené stejným způsobem, jako je u konkurenčních mobilních telefonů. Zvěsti o dálkovém bezdrátovém nabíjení, které bude možné provozovat do vzdálenosti několika metrů, je tak nejspíš stále jen hudbou budoucnosti.

iphone-8-wireless-charging-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.