Zavřít reklamu

Jednou z nejočekávanějších novinek u nadcházejícího iPhonu má být přítomnost bezdrátového nabíjení, tj. funkce, kterou konkurence nabízí již několik let. Dříve se spekulovalo o tom, že bezdrátové nabíjení dostane pouze plánovaný „prémiový“ iPhone 8, u kterého to bude možné především kvůli zásadní změně v designu. iPhone 8 by měl být ze staré známé kombinace nerezové oceli a skla (pozdravujeme iPhone 4 a 4S!). Analytik Ming-Chi Kuo ovšem přišel s novou informací o tom, že bezdrátového nabíjení se dočkají i ostatní, na podzim představené modely. Tedy předpokládaný iPhone 7S a iPhone 7S Plus.

V souvislosti s revolucí na poli iPhonů se hovořilo pouze v případě chystaného iPhonu 8, který má být opravdu tím „revolučním“ modelem, který přinese ty dlouhoočekávané novinky. Ostatní modely mají dostat klasický refresh, v podobě vylepšených specifikací a písmenka S za názvem. Ming-Chi Kuo ve své nové zprávě ovšem píše, že všechny v září představené modely dostanou bezdrátové nabíjení. Podobnou informaci jsme tu měli již před několika týdny, kdy se potvrdilo, že všechny modely dostanou také Applovský ekvivalent konkurenčního rychlého nabíjení.

S informacemi o přítomnosti bezdrátového nabíjení ve všech modelech se objevila další zajímavost, tentokrát týkající se vnitřního designu komponent. Nové iPhony by měly dostat speciální vrstvu grafitového těsnění, které si bude muset poradit se zvýšenými teplotami vnitřních komponent, právě z důvodu přítomnosti bezdrátového nabíjení, při kterém uniká více tepla. Právě tato nová izolační vrstva pak zvýší výrobní náklady na jeden telefon zhruba o 5 dolarů. Jedná se tak o další element, který může posléze zvýšit finální prodejní cenu nového iPhonu 8. Tedy něco, o čem se píše už delší dobu.

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.