Zavřít reklamu

Po letech čekání se letošní iPhony dočkaly konečně podpory bezdrátového nabíjení. To je však podle mnoha uživatelů kvůli jeho “rychlosti” takřka nepoužitelné. Apple tak již přispěchal z nápravou a bezdrátové nabíjení v beta verzi iOS 11.2 o polovinu zrychlil, efekt je však podle dosavadních měření minimální.

Pokud již nový iPhone 8, 8 Plus či X doma máte a bezdrátovou nabíječku využíváte, určitě vás rychlost nabíjení při 5W nepotěšila. Jablečná společnost tak nabíjení zrychlila na 7,5W a doufala, že tím hlemýždí tempo alespoň trochu uspíší. To se však povedlo skutečně jen minimálně.

screen-shot-2017-11-14-at-9-58-52-pm-e813a609fd004564a55d8a29171204ad

Jak můžete vidět na grafu, křivky při nabíjení s 5W a 7,5W se téměř neliší. Při dvouhodinovém nabíjení, které mimochodem stačí například rychlonabíječkám k plnému dobití, se baterka dobila na 40 %, po zrychlení pak jen o 7 % více. Poloviční nárůst, který odpovídá zvýšení z 5W na 7,5W se tak bohužel nekoná.

Klasický kabel to nenahradí 

Pokud tedy chcete svůj telefon dobíjet rychle, protože vás tlačí čas, na bezdrátové podložky můžete ještě nějaký pátek zapomenout. Klasická nabíječka do zdi, kterou Apple k iPhonům přikládá, vám totiž za dvě hodiny nabíjení odvede dvakrát tolik práce. Pokud pak sáhnete po dražší variantě a nějaký ten tisíc navíc si připlatíte, není problém dobít telefon za dvě hodiny i na 100 %.

Snad se tedy v budoucnu dočkáme výrazného zrychlení, nynější verze bezdrátového nabíjení je totiž pro mnohé uživatele prakticky nepoužitelná.

Belkin-iPhone-8-iPhone X-Qi-Wireless-charging FB

Dnes nejčtenější

.