Zavřít reklamu

Apple během konference, na které vedle prémiového iPhonu X odhalil také iPhone 8 a iPhone 8 Plus, letmo zmínil, že vlajkové lodě podporují rychlé nabíjení. V technických specifikacích letošních modelů je uvedeno, že se nabijí na 50 % za pouhých 30 minut.

Apple však nabíječku pro rychlé nabíjení nedodává v balení s telefony. Pokud tedy chcete iPhone 8 či iPhone 8 Plus nabíjet rychle, musíte si ještě dokoupit 29W USB-C napájecí adaptér za 1 590 korun a USB-C/Lightning kabel za 799 korun (1 metr) anebo za 1 090 korun (2 metry).

Ukázalo se, že 29W USB-C napájecí adaptér, který cupertinská společnost doporučuje pro rychlé nabíjení osmičkových iPhonů, není až taková výhra, jak se na první pohled zdálo. AppleInsider provedl testy, které ukázaly, že 29W nabíječka nabije iPhone 8 Plus z 0 % na 100 % za 90 minut, zatímco nabíjení 12W nabíječkou trvá jen o 15 minut déle.

iphone 8 charging speed

Avšak na druhou stranu, rychlé nabíjení má i své výhody. S 29W nabíječkou se iPhone 8 Plus nabije z 0 % na 52 % během slibovaných 30 minut. Pro srovnání, s 12W nabíječkou se za stejnou dobu nabije na pouhých 36 % a s 5W nabíječkou na 21 %.

Pokud potřebujete co nejrychleji nabít telefon, abyste mohli fungovat ještě několik dalších hodin, potom vám rychlé nabíjení přijde opravdu vhod. Po dosažení 50 % se rychlé nabíjení u jablečných zařízeních zpomaluje, aby nebyla snížena životnost baterie. Podobné je to i u Android přístrojích, které podporují rychlé nabíjení. Také u nich se zpomaluje rychlé nabíjení po překročení 50 %, aby produkované teplo neovlivnilo životnost baterie.

Bezdrátové nabíjení je na iPhonu 8, iPhonu 8 Plus a iPhonu X omezeno na 7,5 W, přičemž bezdrátové nabíjení je takřka stejně rychlé jako nabíjení s 5W nabíječkou.

Abyste mohli zařízení rychle nabíjet, musíte z peněženky vytáhnout dalších nejméně 2 389 korun, což vás může odradit. Jedině můžete počkat na to, až výrobci třetích stran přijdou s vlastní rychlo nabíječkou pro nové iPhony, protože vyjdou určitě levněji.

iPhone charge FB

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.