Zavřít reklamu

Apple včera vydal třetí beta verzi systému iOS 11.2 výhradně pro vývojáře. Vedle oprav dalších chyb přináší podporu rychlonabíjení přes bezdrátové nabíjecí základny využívající technologii Qi. Doposud se daly vlajkové lodě nabíjet příkonem 5 W, nicméně Apple přislíbil, že brzy přinese aktualizaci s podporou rychlého nabíjení příkonem až 7,5 W. A zdá se, že iOS 11.2 je tou slibovanou aktualizací.

Upozornil na to výrobce příslušenství RAVpower, přičemž server MacRumors provedl testování a na základě jeho výsledků tvrzení společnosti potvrdil. Použil podložku Belkin Boost Up, přes kterou se iPhone X s iOS 11.2 nabil během půl hodiny z 46 % na 66 %, zatímco iPhone X s iOS 11.1.1 se nabil za stejnou dobu z 46 % na 60 %. Obě zařízení byla v režimu Letadlo a měla nastavenou stejnou úroveň jasu.

Nabíjecí podložka Belkin Boost Up, kterou prodává Apple ve svém Online Apple Storu:

Prostřednictvím bezdrátové podložky, která podporuje rychlé nabíjení příkonem 7,5 W, nabijete iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X znatelně rychleji než přes standardní 5W napájecí adaptér. Podmínkou však je mít v zařízení nainstalovaný systém iOS 11.2.

V nabídce cupertinské společnosti momentálně najdete dvě bezdrátové základny, a to Mophie a Belkin Boost Up. Ale nikdo vám nebrání v tom, abyste sáhli po produktech jiných výrobců, například po bezdrátové nabíječce RAVpower Fast, která také umožňuje rychlonabíjení.

Systém iOS 11.2 si v současné době stáhnou pouze vývojáři a veřejní beta testeři, ale vzhledem k tomu, že byla zveřejněna už třetí beta verze, je pouze otázkou času, kdy iOS 11.2 vyjde pro všechny uživatele.

iphone-x-wireless-charging-fb

Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.