Zavřít reklamu

Apple na konferenci podotkl, že všechny tři modely iPhonů mají skleněná záda, a tak podporují bezdrátové nabíjení. Po skončení keynote cupertinská společnost přidala do svého Online Apple Storu spoustu doplňků kompatibilních s iPhonem 8, iPhonem 8 Plus a iPhonem X. Produktové portfolio se rozšířilo o dvě bezdrátové nabíječky.

První je bezdrátová nabíjecí základna mophie v černém provedení určená pro rychlé nabíjení všech dnes představených iPhonů. Využívá bezdrátovou technologii Qi, což znamená, že zařízení musí ležet na podložce, aby se začalo nabíjet. Příkon této malé a kompaktní nabíjecí základny je až 7,5 W.

Povrch je z protiskluzového plastu TPU, a tak se nemůže stát, že by iPhone z nabíječky sklouzl. Zvládne nabíjet i přes kryt s maximální tloušťkou 3 milimetry. Apple v Online Apple Storu u tohoto produktu uvádí, že rychlé bezdrátové nabíjení bude k dispozici později v tomto roce jako bezplatná aktualizace systému. Aktuálně není k dispozici, ale cenu už známe, ta je 1 719 Kč.

Pokud preferujete doplňky v bílé barvě, za stejnou cenu 1 719 Kč Apple nabídne bezdrátovou nabíjecí podložku Belkin Boost Up. Prostřednictvím ní nabijete iPhone 8, iPhone 8 Plus a také iPhone X bezdrátově. Využívá technologie Qi a pyšní se ještě navíc technologií AirPower, která má na starosti rychlé nabití. Příkon je stejný jako u předchozí základny, a to až 7,5 W.

Bezdrátová nabíjecí podložka disponuje nenápadnou LED kontrolkou, která vás informuje o tom, že se zařízení nabíjí. Stejně jako mophie dokáže nabít iPhone i přes kryt, jehož tloušťka je maximálně 3 milimetry.

Apple na keynote představil také vlastní bezdrátovou nabíječku AirPower, která zvládne najednou nabíjet iPhone X, Apple Watch Series 3 a AirPods. Avšak budeme si muset ještě chvíli počkat, než se objeví v Online Apple Storu.

bezdratove-nabijeni-fb

 

Dnes nejčtenější

.