Zavřít reklamu

kryt bezdrátové nabíjení IKEA VITAHULT iconUrčitě si mnozí z vás vzpomínají na článek, kde jsme představili speciální nábytek od Ikea, který měl v sobě zabudovanou bezdrátovou nabíječku pro snadné nabíjení smartphonů. Ikea totiž uzavřela smlouvu se Samsungem, a tak stačí například Galaxy S6 Edge položit na speciální stůl od Ikea a smartphone se začne automaticky bezdrátově nabíjet. Zní to určitě skvěle a právě proto mnoho uživatelů si postesklo, že nic podobného nenabízí také iPhone.

Právě proto se Ikea rozhodla vytvořit speciální kryty pro iPhone 4/4s , iPhone 5/5s a iPhone 6, které umožní bezdrátově nabíjet jablečný telefon přes nábytek nebo nabíječky od Ikea úplně stejně jako nejnovější telefony od Samsungu. Podobný obal na trhu rozhodně není novinkou a několik firem už jej přineslo dávno před Ikea, ale řešení od této švédské společnosti je rozhodně jedno z nejjednodušších, jelikož máte jistotu, že vám vše spolu bude fungovat.

VITAHULT, jak se bezdrátové kryty od Ikea nazývají, jsou dostupné jen v bílém provedení a spolupracují jen s bezdrátovou dobíjecí podložkou, kterou si můžete u Ikea zakoupit nebo s jakoukoli jinou nabíječkou podporující certifikát Qi (Qi-certified). Ikea nabízí hned několik možností, jak bezdrátový kryt v domácnosti použít. Můžete si koupit obyčejnou bezdrátovou podložku NORDMÄKE z březového dřeva nebo obyčejného plastu, dále pak trojitou podložku NORDMÄKE opět z plastu nebo ze dřeva, bezdrátovou nabíječku JYSSEN, kterou můžete zabudovat do stolu, stolní nebo stojací lampu VAVR, která má bezdrátové nabíjení implementované přímo ve stojánku, pracovní lampu RIGGAD a nakonec noční stolek NORDLI. To vše je chytrý a zároveň hezký nábytek do vaší domácnosti, se kterým snadno bezdrátově nabijete iPhone nebo Samsung či jiný telefon s bezdrátovým nabíjením.

ikea-700-2

Jak už bývá zvykem, tak se pomalu nic neobejde bez nějakých negativ. První, co musím vytknout je vzhled obalu. Bílá sice působí čistě a nese se v podobném duchu jako ostatní zboží od Ikea, ale na obalu nevypadá zrovna nejlépe. Navíc je kryt opravdu robustní, což si vzhledem k bezdrátovému nabíjení nemohla Ikea odpustit, jenže nevypadá ani vůbec elegantně a pěkně. Osobně si moc nedokáži představit, že bych něčím podobným zabil krásu iPhonu, který nosím převážně bez krytu, abych se ho dosyta nabažil. Na iPhonu 6 nevypadá VITAHULT kryt zase tak špatně, ale na iPhonu 5/5s je vyloženě, dle mého názoru, strašný. Chápu ale, že pro někoho to nemusí být překážka a klidně by v podobném krytu iPhone nosil pořád.

Nicméně, bezdrátové podložky a nábytek disponující touto technologií nevypadají vůbec špatně. Osobně se mi líbí bezdrátová podložka z březového dřeva, která by v domácnosti působila rozhodně elegantně. Cena ale nikoho moc neoslní, jelikož za nábytek zaplatíte mnohdy tisícové položky a za podložku se dostáváte na bezmála devět stovek. Za kryt pro iPhone 6 a iPhone 5/5s zaplatíte 649 Kč a pro iPhone 4/4s pak 449 Kč, tedy o dvě stovky méně. Kryt i všechny podložky včetně nábytku si lze zakoupit v jednotlivých obchodech Ikea po celé České republice.

Kryt se už prodává nějakou dobu, tudíž je klidně možné, že o něm někteří z vás vědí už dávno, ale Ikea jej stále označuje jako novinku. Za tip na článek děkujeme našemu čtenáři Pavlovi.

Ikea VITAHULT
ikea-charging-platform-lamp-review-1-640x427-c

Dnes nejčtenější

.