Zavřít reklamu

AirPods jsou velmi kontroverzním produktem. Již od představení budí obrovské dohady o tom, zda-li za tu cenu stojí, jak vlastně hrají, jestli jsou tak převratné a tak dále. Spousta zajímavých informací se již objevila v recenzích, o kterých jsme psali zde. Největším problémem pro většinu lidí je cena, která je poměrně vysoká a přitom kvalita samotného poslechu je na stejné úrovni, jako mají klasické Lightning EarPods. Nyní se ovšem objevil nový problém, který by mohl odradit spoustu potenciálních zákazníků. Podle nejnovějších zjištění to vypadá, že AirPods emitují jistou dávku radiace přímo do hlavy svého posluchače.

Problém nastává díky Bluetooth přenosu, který jako takový obsahuje prvky radiofrekvenční radiace. Při přenosu z telefonu do sluchátek to není problém, jelikož telefon komunikuje pouze s jedním z nich. To ale následně posílá signál tomu druhému, které je přímo naproti, napříč hlavou uživatele. Ačkoliv úroveň způsobené radiace zůstává v normě, mnoho expertů a lékařů se shoduje na tom, že toto záření velice pravděpodobně přispívá k rakovinovému bujení v mozku. Podle těchto lidí jsou také celé normy špatně nastavené a dochází akorát k tomu, že se hazarduje s lidským zdravím.

Radiová radiace se nachází téměř ve všech přístrojích, které nás dnes obklopují. Jistě, dávky to jsou obvykle naprosto minimální, ale v případě těchto sluchátek je to něco trochu jiného. Vzhledem k tomu, že by měl signál procházet přímo hlavou, po delší časový úsek, se jedná o poměrně zajímavý případ, který se bude v budoucnu zcela jistě ještě více do hloubky zkoumat. Je totiž velice pravděpodobné, že k krátkodobého hlediska se nestane nic. Ovšem jak se situace vyvine, řekněme po 10 letech používání této technologie?

cshlbv0wiaa7d1m-768x384

Zdroj: AnonHQ

Dnes nejčtenější

.