Zavřít reklamu

Před víkendem obdrželi první zájemci svůj nový iPhone 7 nebo iPhone 7 Plus. Po záhadném syčivém zvuky, který z telefonu vychází při jeho větší zátěži, uživatelé objevili další chybu. Tentokrát se ale jedná o chybu softwarovou, kterou Apple snad rychle vyřeší v další aktualizaci. Společnost si je chyby prý vědoma a už pracuje na její nápravě.

Konkrétně má nový iPhone problém se znovu připojit k síti po vypnutí letového režimu. Pokud uživatel opustí režim letadlo, jeho zařízení může zobrazit místo jména operátora hlášku „Žádná služba“ a nebude připojeno k žádné síti. Intérní dokumenty společnosti doporučují autorizovaným servisním střediskům, aby uživatelům poradili restartovat jejich zařízení. To by mělo pomoci k opětovnému připojení k síti. Pokud ani to nepomůže, měl by uživatel vyndat svou SIM kartu a znovu ji do svého zařízení vložit.

Některé z oficiálních Apple Storů údajně dokonce iPhony, které tuto chybu mají, mění za nové kusy. Není však jasné, zda i tyto vyměněná zařízení netrpí stejnou chybou. Na videu je vidět, jak je starší iPhone 6s na stejné verzi systému schopen se připojit po vypnutí letového režimu téměř okamžitě. Mezitím nový iPhone 7, který je od AT&T, tudíž má modem od Intelu, stále hledá síť a nemůže se připojit. Modemy od společnosti Intel používá ve verzích pro americké operátory AT&T a T-Mobile Apple poprvé. Ve všech předchozích generacích je modem od Qualcommu.

Je velice pravděpodobné, že Apple chybu opraví hned v příští malé aktualizaci, která by měla mít logicky označení iOS 10.0.2. Pokud vás problém trápí, můžete zkusit vaše zařízení restartovat nebo vyjmou SIM kartu a opětovně ji vložit zpět.

iphone-7-plus-black-fb

Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.