Zavřít reklamu

iPhone 7 se dnes v pátek oficiálně prodávat a miliony uživatelů se tak po roce opět dočkají nového Apple telefonu. Ačkoliv se objevují problémy s dostupností některých konfigurací, počínaje dnešním dnem bude na světě mnoho nových a spokojených uživatelů iPhonu 7. Jak se hromadily předobjednávky, tak se objevila zajímavá data která poodkrývají, jaká je nejoblíbenější verze iPhonu 7 mezi zákazníky. Výsledky jsou letos poměrně překvapující, narozdíl od loňského roku. Ale zase korespondují s tím, co Apple minulý týden představil. Pojďme se tedy podívat, po čem uživatelé nejvíce touží.

Hned v případě velikosti tu máme první velké překvapení. Podle dat z předobjednávek v USA (vzorek z více než 32 000 objednávek) vítězí iPhone 7 Plus, který si vybralo 55% lidí. 45% tak připadá „klasickému“ 4,7″ iPhonu. Oproti předchozím modelům se jedná o výrazný pokrok. iPhone 6s Plus zaznamenal 41% a iPhone 6 Plus pouze 35%. Je tedy vidět, že pokrok táhne a vylepšený hardware většího modelu upoutává zákazníky více.

iphone-7-7-plus-split

Další zajímavou statistikou je fakt, že téměř 60% všech zákazníků, kteří si předobjednali iPhone 7, si koupili od roku 2014 alespoň jeden další iPhone. 34% lidí si od roku 2014 žádný další iPhone nekoupilo a zbytek přešel z jiné platformy.

Nejpopulárnějším barevným odstínem je klasická černá, která nahradila tradiční barvu Space Grey. Po černé barvě sáhlo 46% zákazníků. Následovala nová barva Jet Black s 23%, dále Rose Gold s 15%, Gold s 9% a Silver s 8%.

iphone-7-colors-popularity

Co se týče paměťových možností, ty letos Apple kompletně překopal a k dispozici jsou tak varianty o 32, 128 a 256GB vnitřní paměti telefonu. Nejpopulárnější je zlatá střední cesta, kterou zvolilo 67% zákazníků. 19% z nich pak šlo do nejvyšší, 256GB kapacity, zatímco 14% si vystačí s 32GB paměti. Jakou konfiguraci telefonu plánujete vy?

iphone-7-storage-split
iphone-7-a-iphone-7-plus-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.