Zavřít reklamu

Tento týden v pátek se u nás v České republice a na Slovensku začne prodávat iPhone 7 a iPhone 7 Plus a pokud i vy uvažujete, že si jeden kousek pořídíte nebo jste si dokonce už nějaký model předobjednali, pak byste o něm měli vědět všechny podrobnosti, než za něj skutečně zaplatíte. Apple sice prozradil téměř vše, ale i tak existují zajímavosti, které každý neví a některé dokonce vypluly na porvch až tento víkend, kdy se novinka dostala do ruky prvním zákazníkům.

A jaké skryté novinky tedy iPhone 7 nebo 7 Plus skrývá? Pojďme si poodhalit ty nejzajímavější z nich a ukázat si tak i některé rozdíly oproti předchozí generaci.

20 zajímavostí o iPhone 7:

  1. Aby mohl být iPhone 7 voděodolný, musí mít všude těsněný, dokonce i na šuplíku pro SIM. To ale znamená, že když jej jednou rozeberete například kvůli výměně rozbitého displeje, tak musíte vyměnit i ono těsnění. Domácí opravy tak budou v podstatě nemožné nebo doopravdy jen pro zkušené.
  2. Kvůli novému Home Buttonu se tvrdý reset iPhonu 7 provádí pomocí power tlačítka a tlačítka pro snížení hlasitosti. Stejně tak přejdete i do recovery a DFU režimu
  3. Pokud jste plánovali ovládat iPhone 7 pod vodou, musíme vás zklamat. Narozdíl od takového Samsungu Galaxy S7 totiž obrazovka iPhonu 7 pod vodou nereaguje na dotyky.
  4. Použitý materiál pro šasi je úplně stejný jako na iPhonu 6s, a to dokonce i na Jet Black variantě, kde je jen hliník série 7000 speciálně upraven, aby se leskl a působil jako sklo.
  5. iPhone 7 je o malinko lehčí než iPhone 6s. Plus model je lehčí o 4 gramy a normální model o 5 gramů
  6. Jet Black varianta iPhonu 7 není dostupná v základní 32GB variantě a momentálně je v podstatě nemožné jí sehnat. Dostali jí jen novináři a pár vyvolených.
  7. Na iPhonu 7 Plus disponuje optickou stabilizací obrazu jen jedna čočka. Teleobjektiv má jinou velikost senzoru a ohniskovou vzdálenost, díky čemuž je možné provádět optický zoom, ale na druhou stranu není tak kvalitní.
  8. Fotoaparát u iPhonu 7 už nechrání safírové sklíčko, tudíž se snadněji poškrábe. (Aktualizace: Apple na svých stránkách píše, že fotoaparát safírové sklo chrání, ale jak můžete vidět na tomto videu, čočku je snazší poškrábat, a tak autor videa uvádí, že nic na telefonu není ze safíru)
  9. Když na iPhonu 7 a 7 Plus budete při focení nebo natáčení zoomovat, tak přicházíte o optickou stabilizaci obrazu a vaše videa budou více roztřesená. Stejně tak když budete zoomovat za horších světelných podmínek, tak půjde kvalita obrazu výrazně dolu.
  10. Reproduktor vedle přední kamery pro hovory, který nově funguje i jako druhý reproduktor pro přehrávání hudby, je na iPhonu o něco širší, tudíž vám drtivá většina fólii nebo skel pro iPhone 6s nebude na novinku pasovat.
  11. iPhone 7 má naprosto totožné rozměry s iPhonem 6s, ale i tak vám na něj kvůli větší a jinak umístěné čočce fotoaparátu nebude sedět drtivá většina obalů.
  12. Na spodní hraně telefonu jsou otvory nalevo od Lighning konektoru v podstatě jen pro okrasu. Nejedná se o další reproduktor, jen v otvoru nejblíže k Lighning portu je mikrofon. Ostatních pět respektive sedm (u iPhonu 7 Plus) otvorů je tam jen proto, aby hrana vypadala symetricky.
  13. LTE modem v iPhonu 7 je od dvou různých výrobců. Konkrétně od Intelu a Qualcommu. Modem se liší v závislosti na tom, u jakého operátora jej pořídíte (jen pro USA).
  14. iPhone 7 Plus je o trochu výkonnější, protože má 3GB RAM, zatímco iPhone 7 má „jen“ 2GB.
  15. U nového Home Buttonu si můžete nastavit, jak moc chcete, aby vibroval při stlačení.
  16. Haptický motorek na iPhonu 7 je dvakrát větší než ten v iPhonu 6s, tudíž vibrace jsou výraznější a pokud budete mít telefon v kapse, tak je lépe ucítíte.
  17. I navzdory větší kapacitě baterie vydrží iPhone 7 Plus volat na 3G síti o tři hodiny méně než iPhone 6s Plus. Menší 4,7″ iPhone 7 vydrží úplně stejně jako iPhone 6s.
  18. I přesto, že je iPhone 7 voděodolný, tak pokud jej utopíte, tak vám Apple neuzná záruku. Je to logické, protože Apple garantuje voděodolnost do hloubky jednoho metru maximálně na půl hodiny, ale pokud jej ponoříte hlouběji a na delší dobu, tak jej můžete snadno utopit a Apple by vám nemohl dokázat, že jste porušili toto omezení.
  19. iPhone 7 je při zátěži jednoho jádra dvakrát výkonnější než vlajkové lodi největších konkurentů (Samsung, Huawei, atd.)
  20. Mezi tlačítky hlasitosti už není prohlubeň. Pro lepší představu mrkněte na tento obrázek
iphone-7-camera-fotoaparat-fb

zdroj: Youtube [1], [2], [3], Apple

Dnes nejčtenější

.