Zavřít reklamu

Zbývají přibližně tři dny do konference, na které Apple představí iPhone 7  a 7 Plus a všichni jsme si mysleli, že o nové vlajkové lodi od Applu víme s předstihem snad úplně vše. Jenže nejslavnější Apple analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities nás vyvedl z omylu. Jen pár dní před představením totiž bystoupil na scénu a prozradil nám tak, s čím vším nový iPhone 7 a 7 Plus dorazí a dokazuje, že je určitě na co se těšit.

Kuo opět zopakoval již některé své dřívější informace a opět tím tak ukazuje, jak si je jistý ve svých předchozích tvrzeních, která jsou ve výsledku v drtivé většině případů nakonec skutečně pravdivá. Analytik tak poznamenal, že iPhone 7 přinese spoustu zajímavých novinek a změn, ale vzhledem k podobnému designu s iPhonem 6s bude na uživatele nový telefon působit jen jako malý upgrade. Pojďme se ale nyní podívat na jeho oznámené novinky podrobněji.

Novinky u iPhonu 7 a 7 Plus:

– Nový procesor A10 od TSMC by měl být nataktovaný na frekvenci 2.4-2.45 GHz, ale Apple může takt ještě snížit kvůli teplu a úspoře baterie.

– Kapacity úložiště 32 GB, 128 GB a 256 GB budou dostupné na iPhonu 7 i 7 Plus. Větší model nabídne RAM o kapacitě 3GB, a to kvůli duálnímu fotoaparátu. Menší model bude mít „jen“ 2GB operační paměti.

– Pět barevných variant, přesně tolik jich bude dostupných na iPhonu 7. Kromě tradiční stříbrné, zlaté, růžově zlaté a tmavě černé, která nahradí vesmírně šedou, přibude i nová varianta, kterou Kuo označuje jako „piánově černou“. Půjde tak o leskle černou z Macu Pro 2013, přesně jak jsme psali během týdne zde. V nové leskle černé by měly být zpočátku dostupné především modely s větší kapacitou úložiště.

iPhone 7 Space Black MacOtakara

– Voděodolnost IPX7 převzatá z Apple Watch a říkající nám, že zařízení je odolné proti stříkající vodě, při sprchování a dokonce i při krátkém namočení do hloubky až jednoho metru. I tu nový iPhone 7 nabídne.

– Kuo také potvrzuje absenci 3,5mm jacku, přičemž k iPhonu 7 i 7 Plus prý budou přibalena sluchátka Lightning EarPods i redukce na sluchátkový konektor. Odstranění 3,5mm jacku prý zajistilo, že Apple mohl zlepšit reproduktor a přidat nový senzor pro zlepšení technologie Force Touch (3D Touch).

– Reproduktor na volání, nacházející se vedle předního fotoaparátu, se stane druhým reproduktorem pro poslech hudby. Apple prý nechtěl dávat druhý reproduktor namísto 3,5mm jacku, protože by stereo reproduktory nefungovaly tak jak mají. Tím, že druhý reproduktor bude na druhé straně, by měl být zvuk opravdu kvalitnější.

– Nový Home Button citlivý na silu stlačení, který už nebude klikat. Pocit klikání prý zajistí zpětná odevza haptického motorku podobně jako to známe u 3D Touch, Force Touch displeje nebo trackpadu.

– Nový displej s funkcí Wide Color z 9,7″ iPadu Pro. Funkce zajišťuje, že displej upravuje barvy v závislosti na okolí. Displej na menším iPadu Pro ohodnotily odborníci z DisplayMate jako nejlepší na trhu, tudíž se máme u iPhonu 7 rozhodně na co těšit. Jinak by měl iPhone 7 i 7 Plus nabídnout stejné rozlišení, jako jeho předchůdce.

17349-14776-truetone-l

– Duální fotoaparát na iPhonu 7 Plus, který prý bude Apple stát přibližně o $40 dolarů více a může tak způsobit, že iPhone 7 Plus bude dražší než iPhone 6s Plus. Obě čočky budou 12-megapixelové, ale jen jedna širokoúhlá bude mít větší velikost pixelů (6P objektiv) a nabídne optickou stabilizaci obrazů, zatímco druhá bude sloužil jako teleobjektiv s menší velikostí pixelů a objektivem 5P.

– Lepší blesk se čtyřmi LED (dvě pro studené světlo a dvě pro teplé) a nový snímač okolního světla pro lepší kvalitu obrazu.

– Vylepšený proximity sensor, který bude využívat namísto LED nově laser pro rychlejší a přesnější rozpoznání vzdálenosti a dokonce i pro potencionální rozpoznání pohybových gest.

– Speciálně upravený NFC čip v modelech pro Japonsko s podporou bezkontaktních plateb FeliCa, což je formát vyvjíjený společností Sony, který je výrazně rychlejší než Apple Pay.

iPhone 7 a 7 Plus mockup FB

I přes všechny tyto novinky Kuo věří, že iPhone 7 se bude prodávat výrazně hůře než iPhone 6s a meziroční prodeje v první fiskálním čtvrtletí (tudíž v tom nejvýdělečnějším) klesnou. Konkrétně by za v Q1 mělo prodat 60-65 milionů iPhonů, což je pokles oproti 82 milionům, které Apple prodal minulý rok.

Kuo ještě nakonec uvádí, že kvůli voděodolnosti se opozdila výroba nových iPhonů a její zahájení bylo přesunuto až do druhé poloviny srpna. Ve výsledku to tedy znamená, že iPhonů 7 a 7 Plus bude zpočátku nedostatek, ale tak je tomu snad každý rok.

Koupíte si nový iPhone 7 nebo 7 Plus?

Určitě
Ještě uvidím
Asi ne
Ani náhodou

Sage Quotes

*zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.