Zavřít reklamu

Zdá se, že nastává móda smartphonů se třemi objektivy. Myslí si to alespoň jihokorejská analytická společnost KB Securities, podle které budou tři objektivy na nové vlajkové lodi Sumsungu i Applu. „Samsung se potýká s nízkou poptávkou po jeho novém modelu S9 a zvažuje, že svůj příští prémiový smartphone vybaví fotoaparátem se třemi objektivy a 3D snímačem a bude doufat, že prodeje půjdou mnohem lépe.“  Ve zprávě, která byla zaměřená převážně na společnost Samsung, je krátká zmínka i o nadcházejícím iPhonu. Jeden z příštích modelů se bude prý jmenovat iPhone X Plus a nabídne rovněž tři objektivy.

Jistě to není prvně, kdy slyšíme o podobné informaci. Předchozí zprávy ale hovořily až o roku 2019. V lednu například bývalý analytik společnosti KGI Securities tvrdil, že žádný z chystaných modelů společnosti Apple trojitý fotoaparát nenabídne. Tyhle zprávy momentálně potvrzuje i jihokorejský web Korea Herald, podle kterého dokonce obě společnosti představí smartphone se třemi objektivy až příští rok. Na druhou stranu je však velmi zvláštní, že se ve zprávě hovoří o nadcházející vlajkové lodi Applu, kterou není logicky nic jiného než iPhone X Plus pro září letošního roku. Zpráva analytiků ale není bohužel ničím podložená a tudíž je velmi těžké říci, zda jen vaří z vody či mají do problematiky lepší vzhled.

Takhle by mohl vypadat iPhone se třemi objektivy:

Jako nejpravděpodobnější varianta se tak jeví spíše rok 2019 jakožto rok, ve kterém Apple představí iPhone s trojitým fotoaparátem. Cupertinský gigant se totiž nikam nebude hnát a funkci vyžene k dokonalosti. Trojitý fotoaparát by mohl pravděpodobně umožnit pořizovat snímky až s trojnásobným optickým zoomem. Současné modely iPnone 7, 8 Plus a iPhone X disponují dvojnásobným optickým zoomem. Spolupráce tří snímačů by mohla také mohla přinést funkci trojrozměrného snímání pro rozšířenou realitu. Ostatně podobný patent Apple už vlastní pár měsíců a počítá v něm se snímáním pohybu Apple Pencil k modelování trojrozměrných objektů. Krom toho pak zajistí tento typ fotoaparátu i daleko lepší fotografie ve zhoršených světelných podmínkách.

iphone-three-lens-10

Dnes nejčtenější

.