Zavřít reklamu

Představte si, že máte za úkol vymodelovat v počítači či tabletu složitý 3D objekt, ale místo zdlouhavého vysedávání a pátrání, jaký software by se vám k tomu hodil nejvíce, byste jen sáhli po Apple Pencil a celý objekt si nakreslili pěkně ve vzduchu s tím, že by se zaznamenával rovnou do Macu či iPadu. Že se vám to zdá nereálné? Brzy by být nemuselo.

Apple si před pár dny zaregistroval velmi zajímavý patent, který naznačuje, že se podobnou myšlenkou zabývá. Patent nazvaný “Vytváření obsahu pomocí elektronického vstupního zařízení na neelektronických plochách” v podstatě popisuje Apple Pencil, kterým byste mohli vytvářet jakékoliv objekty prakticky na čemkoliv. Veškeré pohyby stylusu by zaznamenával snímač pohybu, který by mohl být založený buď na klasickém kamerovém snímání, elektromagnetice či dokonce na zvuku. Tento snímač by mohl být součástí jak budoucích Maců či iPadů, tak i jako samostatný produkt, který by šel ke stávajícím zařízením připojit.

Apple-Pencil-Patent-Figure

Po připojení a spárování stylusu se snímačem byste pak mohli perem vytvářet jakékoliv náčrty či modely, které by se vám zobrazovaly na displeji zařízení s připojeným snímačem. Velmi jednoduše by šly dělat například již zmíněné 3D objekty, které byste mohli modelovat ve vzduchu, čímž byste k nim měli ze všech stran perfektní přístup.

Pokud jste si však již začali na podobnou technologii brousit zuby, musíme vás lehce zklamat. Jelikož se totiž jedná o patent, není žádná záruka, že se něčeho podobného v následujících měsících skutečně dočkáme.

3D-Design-Midair

Zdroj: idropnews

Dnes nejčtenější

.