Zavřít reklamu

S tím, že Apple letos v září představí hned tři nové iPhony s bezrámečkovým designem, technologií Face ID, duálním fotoaparátem a bezdrátovým nabíjením, řada fanoušků Applu již nějaký pátek počítá. Podobné spekulace se totiž objevily jen pár týdnů poté, co Apple světu představil nový iPhone X, kterým pohled na jablečné telefony do určité míry měnil. 

Trojice by se měla skládat ze dvou iPhonů s OLED displejem a jednoho levnějšího modelu s klasickým LCD displejem a pár dalšími úpravami, které sníží jeho cenu a vytvoří z něj tak lákavější produkt pro daleko širší masy lidí. Pokud si však myslíte, že se krom LCD panelu a hliníkového rámečku tento model iPhonu vizuálně od jeho dražších bratříčků nijak neodliší, jste na omylu. Podle analytika společnosti Rosenblatt, Juna Zhanga, totiž počítá Apple s tím, že LCD model od ostatních odliší ještě více. Proto se jej rozhodne přebarvit do staronových barevných variant.

Zákazníci si tak budou moci podle jeho slov vybírat například z modré, růžové či žluté barvy, stejně jako tomu bylo u iPhonů 5C. Tímto krokem by Apple mohl zaujmou více lidí, kteří po pastelových barvách volají a zároveň by se mu perfektně podařilo jeho “entry model” bezrámečkového iPhonu od prémiové řady dokonale odlišit. U těch totiž vsadí Apple spíše na eleganci a do jiných než osvědčených barev se tlačit nebude. Dočkáme se tak pravděpodobně opět černé, bílé a pravděpodobně i zlaté varianty přičemž lze očekávat i to, že se Apple později rozhodne své iPhony přebarvit i do červené a prodávat je jakožto (PRODUCT) Red edici, jejíž koupí přispějí lidé na boj proti HIV/AIDS. 

Ačkoliv se může zdát tato myšlenka jako zcela zcestný nápad, opak je pravdou. K něčemu podobnému se totiž již Apple uchýlil například u řady 5c, kterou též přebarvil do spousty barev, díky čemuž ji od zbytku portfolia parádně odlišil. LCD model iPhonu X by pak měl svým způsobem zaujmout v nabídce Applu místo, na kterém se kdysi hřál i iPhone 5c. 

Trojitý fotoaparát? Nejdříve za rok

Krom zajímavé teorie s barevným odlišováním iPhonů se analytik zmínil i o chystaných vylepšeních pro fotoaparát. Vypadá to totiž, že se Apple chystá příští rok představit minimálně jeden iPhone se třemi objektivy, díky čemuž zvládne zachycovat daleko kvalitnější fotografie především za zhoršených světelných podmínek. A přesně tyto zvěsti analytik potvrdil s tím, že tento model přijde v roce 2019. 

Podívejte se, jak by vypadal iPhone s kamerou se třemi čočkami podle iDropNews a Martina Hájka:

A co vy? Měli byste zájem o nové barevné varianty iPhonu nebo dáváte radši přednost klasické tmavé a světlé?

iphone x blue

Dnes nejčtenější

.